ČABA NAPRAVIO POMETNJU SVOJIM ISKAZOM: Presuda Deru i Cigleru zakazana za petak!

Autor:

Hronika

27.07.2021

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu danas je trebalo da presudi Čabi Deru i Alanu Cigleru za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine.

RepublikaFoto: facebook.com/Caba Der
Čaba Der

Na prethodnom ročištu. ovog 13. jula, sudija Olivera Đurić odložila je objavljivanje presude za danas radi pribavljanja zapisnika o saslušanju Dera koje je obavljeno u Budimpešti u zatvoru 7. januara 2020. godine.

Sudija je tada rekla da veće želi da proveri autentičnost tog iskaza, pa je na suđenje pozvala Žužanu Sič Levi sudskog tumača za mađarski jezik da decidno kaže kako je prvooptuženi oslovio Ciglera, da li kao pomagača ili kao prijatelja.

- Čaba u iskazu nije rekao saučesnik za Ciglera. Za to postoji posebna reč. U kontekstu tumačeno on se izvinio Cigleru što ga je uvukao u problem jer ga je pozvao da mu se pridruži - objasnio je sudski tumač.

Sudija je odlučila da presudu zakaže za petak 30. jula da bi prethodno imala vremena da sa svojim većem donese konačni sud o svemu.  

Inače, Deru se sudilo u odsustvu, jer je zatvoru u Budimpešti gde je osuđen na doživotnu robiju za dva ubistva 2018. godine, dok je Cigler u pritvoru od hapešnja u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Tužilaštvo je u završenoj reci tražilo 40 godina zatvora za Dera, a za Ciglera kaznu od 30 do 40 godina zatvora.

Der je priznao ubistvo još u istrazi, dok je Cigler priznao da je vozio ubicu  na Banovo brdo, ali sve vreme tvrdi da nije znao da Der planira ubistvo Markovića.

Derov branilac  postavljen po službenoj dužnosti pokušao je sudu da preda Derovu završnu reč u pisanoj formi, ali je sud to odbio. Derov mađarski advokat je to pismo dostavio Srpskom telegrafu, a zloglasni plaćeni ubica u njemu kaže da je ubio Markovića kad je saznao je on deo ekipe koja sprema njegovu likvidaciju. Nakon ubistva Markovića spekulisalo se da je on slučajno ubijen umesto njegovog zeta Aleksandra Šarca koji je likvidiran prošle godine u beogradskom tržnom centru.

Der tvrdi da je saznao da je Marković bio zadužen da preda novac plaćenom ubici za njegovu likvidaciju.

Kamere su snimile ovaj gnusni zločin na Banovom brdu i to ubicu kako se dovozi automobilom, izlazi sa suvozačeve strane i laganim korakom prilazi Nebojši Markoviću koji u tom trenutku stoji iza svog automobila, ispred svoje zgrade, i drži sklopljena dečja kolica.

Dok mu prilazi, ubica desnom rukom vadi pištolj sa dugačkom cevi iz ranca koji drži u drugoj ruci, smeje se i počinje da puca u Markovića koji nije ni stigao da se da u beg. Ubica je ispalio oko pet metaka u Markovića. Već posle prvih hitaca žrtva je pala na zemlju dok je ubica nastavio da puca u njega, a potom otrčao do automobila koji je istog trenutka krenuo. Ceo događaj trajao je neverovatno kratko, čak i manje od 20 sekundi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading