STREPNJA POSLE NESVAKIDAŠNJE NESREĆE U JASTREPCU: Dečak došao na vašar, OTAC GA PREGAZIO!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari se bore za život M. D. (8), kog je, dok je vezivao pertlu, nesrećnim slučajem kolima oborio otac

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Dečak M. D. (8) teško je povređen u ponedeljak pre podne u selu Jastrebac kada je na njega u BMW-u X3 naleteo njegov otac Dalibor D. (32), koji je na improvizovanom parkingu išao u rikverc. Na nesreću, nije video sina, koji je vezivao pertlu. Dečak je odmah zbrinut u niškom kliničkom centru s brojnim teškim povredama i nalazi se u životnoj opasnosti.

Tog dana Dalibor je vozio sina iz sela Letovište, u kojem žive sa porodicom, u Jastrebac, gde se održavao vašar i seoska slava.

- Nedaleko od crkve, pored puta, našao je improvizovani parking i rešio da se tu smesti jer je po selu bila gužva. Dečak je izašao dok se on parkirao. U jednom trenutku je čučnuo da veže pertlu, a Dalibor ga nije video i išao je u rikverc, pa mu je sin pao pod točak. Brojni prolaznici čuli su njegove jauke i dotrčali mu u pomoć da izvuče dete. Odmah ga je uzeo u naručje i smestio u automobil i pojurio ka bolnici u Nišu - kaže izvor iz istrage za naš list.

Brojni očevici kažu da su videli stravičan momenat kada je otac udario mališana.

- Dečak je samo odjednom u sekundi podleteo pod automobil. Sav je bio bled i krvav i nismo znali ni da li je živ - ispričali su svedoci.

U KC Niš navode da je mališan u veoma teškom stanju i da mu je život u opasnosti.

- Dečak je bez svesti, na mehaničkoj ventilaciji, ali se povremeno budi. Zadobio je serijske prelome rebara s obe strane i prelom male karlice, masivnu kontuziju pluća i pukotine plućne maramice, kao i povredu glave. Očekuje se da u toku dana bude prebačen na Kliniku za dečiju hirurgiju - kažu u UKC Niš.

Kada smo stupili u kontakt sa ocem dečaka, on je nam je kratko poručio da ne želi da komunicira s novinarima. Prema nezvaničnim informacijama, njemu sledi krivična prijava za izazivanje teške saobraćajne nesreće. Zamenica tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vladičinom Hanu Ljiljana Petrović potvrdila je da je Dalibor D. podložan krivičnom gonjenju iako se radi o nesrećnom slučaju.

M. D. je u junu završio prvi razred, a nekoliko dana kasnije njegova porodica i najbliži prijatelji slavili su njegov osmi rođendan. Roditelji su mu tada posvetili emotivnu poruku na društvenoj mreži Fejsbuk.

- Dan za danom, godina za godinom... i tako prođe osam prelepih godina. Samo sreća i toplina nas okružuju otkako si došao u naš život. Srećan ti rođendan, živote naš! Volimo te - poručili su mu roditelji.

Advokat: Vozač je i okrivljeni i oštećeni

Advokat Ivan Simić objasnio je šta sada čeka Dalibora D. u zakonskom smislu.

- Ne znamo da li je ugrozio bezbednost saobraćaja, a time i svog sina, koji je dobio povrede na samom parkingu. On podleže krivičnom gonjenju jer je došlo do teške telesne povrede i može da bude podložan krivičnom gonjenju ukoliko dođe do smrti deteta. Visina kazne zavisi od toga koje će mu delo biti stavljeno na teret. Situacija je specifična i nije toliko česta. Posledice teško pogađaju počinioca dela, odnosno oca, te ima mesta za primenu instituta oslobođenja od kazne. Ukoliko bude proglašen krivim, može da bude oslobođen ukoliko je u pitanju stvarni nehat i nema njegove posebne krivice jer je on u ovom slučaju i okrivljeni i oštećeni s obzirom na to da je u pitanju njegovo maloletno dete. To se u pravnom terminu naziva konfuzija - objašnjava Simić za medije

Celo selo Letovište obavila je tuga i velika briga jer svi znaju porodicu dečaka i mole se za njegov oporavak.

- M. D. živi sa roditeljima i mlađom sestrom. Jako su fini ljudi i dečicu gledaju kao malo vode na dlanu. Stalno ih vode na neke izlete i putovanja. Čine sve što mogu da ih usreće. Sada ne prestaju da plaču i brinu da li će im se vratiti jer je u velikoj životnoj opasnosti. Svi meštani sela se mole bogu da opet vide dečakovo nasmejano lice kako trči ulicama - kažu stanovnici Letovišta za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading