UBISTVO KOJE JE OZBILJNO POREMETILO ODNOSE KOŠTUNICE I ĐINĐIĆA JOŠ NEREŠENO!

Autor:

Hronika

03.08.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 20 godina ubijen je bivši radnik DB Momir Gavrilović.

Republika

Foto: printskrin

 

 

Do dana današnjeg, ovo ubistvo nije rešeno.

Gavrilović je ubijen 3. avgusta 2001. oko 22 časa, na parkingu zgrade u Ulici Džona Kenedija, u Novom Beogradu, kada se vraćao sa sastanka sa savetnicima tadašnjeg predsednika SRJ, Vojislava Koštunice.

U njega su dve osobe iz automatskog pištolja "škorpion", sa prigušivačem, ispalile više hitaca, a potom seli u sivi "mercedes", beogradskih tablica, sa početnim brojem 444 i pobegli u nepoznatom pravcu. Policija je blokirala ceo kraj, urađen je uviđaj, a tek dva dana kasnije je saopšteno ko je ubijen.

Tada se saznalo i da je tog dana Gavrilović bio u zgradi SIV, na sastanku u kabinetu Koštunice, gde se sastao i sa Radetom Bulatovićem, tadašnjim savetnikom za nacionalnu bezbednost, Gradimirom Nalićem, ondašnjim savetnikom za ljudska prava i Ljiljanom Nedeljković, šeficom predsednikovog kabineta.

Četiri dana nakon surove likvidacije Gavrilovića sazvana je konferencija za medije na kojoj se, osim visokih funkcionera policije, pojavio i Goran Petrović, tadašnji načelnik RDB, koji je 12 godina radio sa Gavrilovićem. Pričalo se o novim detaljima istrage, ali se do likvidatora nije došlo.

DOSIJE

Jedina istina bila je da je posle NATO bombardovanja, 1999. Gavrilović napustio DB i započeo neke privatne poslove.

Iza sebe nije ostavio nikakve tragove i beleške, niti je ikada precizno saopšteno šta je bila svrha njegove posete kabinetu predsednika države.

Ubistvo bivšeg radnika DB žestoko je odjeknulo u javnosti, a onda je lansiran i veliki broj mogućih motiva i nagađanja. Koštuničina stranka tvrdila je da su ga ubile nepoznate snage, jer je navodno predao dokumenta koja optužuju tadašnju vladu i Demokratsku stranku za brojne afere i korupciju. Kao drugi motiv spominjalo se delovanje pojedinih kriminalnih klanova, jer je navodno Gavrilović kolegama iz policije saopštio neka svoja nova saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije i navodnoj saradnji ljudi iz kabineta Zorana Đinđića sa "surčinsko-zemunskim klanom".

Više od godinu dana posle ubistva, Koštunici je, navodno stiglo pismo u kojem se tvrdilo da je Gavrilovića ubio Dragan N., ali je tužilaštvo odbacilo tu prijavu. Sve se ispostavilo kao još jedna neistina i medijska manipulacija, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mitrofan Fustić Morija

03.08.2021 18:40

Сећамо се чудног казивања (и писања) Мићуновић др Драгољуба, у време када је лишен живота Гавриловић Момир, тако рећи испред врата свог стана. Зашто није расветљено ово убиство, још се не зна. Вероватно је тада умишљајно заташкано (као и убиство генерала Буха Бошка код хотела "Југославија"), а после су се трагови обајатили (колико је сведока од тада преминуло на разне начине, то се званично не зна). Добро је да смо се подсетили овог немилог догађаја из најмрачнијег периода новије српске историје (време после октобарског преврата, државног удара, пуча).