VENDI PRED VASKRS BACILA SVETLO NA MRAČNU STRANU ESTRADE: Bez dlake na jeziku o RAZVODIMA i deci poznatih, ponosno progovorila o svojoj ĆERKI! (VIDEO)

Autor:

Zabava

03.05.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika donosi veliki intervju sa Vesnom Vukelić Vendi!

Vesna Vukelić Vendi, popularna pevačica, spisateljica i bivša rijaliti učesnica i voditeljka, otvorila je dušu za Republiku pred Vaskrs i progovorila o najvećem hrišćanskom prazniku, postu, iskušenjima, porodici, ali i estradi i mračnim silama, za koje tvrdi da vladaju mnogim njenim koleginicama.

Kako si?

- Radujem se iznova i iznova našem susretu, svaki je plodonosan, ne sumnjam ni u ovaj.

Pojavila si se u zanimljivom izdanju, da li želiš da nam ga malo pojasniš?

- Slavili smo predivan praznik, kada je Gospod na magaretu ušao u Jerusalim, takozvanu Vrbicu. Drvo vrbo od tada ima dublji smisao, ne samo da se pletu venci od njega, nego prosto, posebno je drvo. Ja sam i dalje u euforiji, najavljujem Vaskrs.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Vendi srećna dočekuje Vasrks

Postiš i ovaj post?

- Naravno, sva četiri posta. Ne možemo da uzrastamo u Bogu ako ne postimo. Opšta kultura nam nalaže da podelimo sa drugim ono što je dušekorisno. Sva četiri posta su zastupljena, naravno i sreda i petak. Da dodam jednu opasku. Kad kažu: "Evo, postio sam jednu nedelju". To je kao ka bi poljoprivrednih rekao: "Zasadih pšenicu, uzorao jednu njivu, a ostalo mi još pet". Da bismo dobra orali po našoj duši, mi moramo da preoreme sami sebe. Naravno, Božjim alatom. A jedno od oruđa je post. To je vrlo važno.

Koliko je teško u današnje vreme postiti, čini mi se da ima sve više iskušenja. Da li tebe nešto dovodi u iskušenje?

- Dobro ti je pitanje, iskušenja su sve prisutna. Ali nikad lakše za post. Sve je dostupno. Veronauka je uvedena u škole. U moje vreme nije bilo veronauke, većina njih nije ni krštena, to je ono vreme dece komunizma. Zvanično lakog, ali je bio tvrd komunizam. Nismo imali ono što nam je najpotrebnije, a to je Bog. Duša je vrištala, duša vrišti kad se ne nahrani Bogom. Jer ako se tako ne nahranimo, onda smo kao one životinjice u kavezu, kao onaj hrčak što okreće svoju "pedalinu". Iskušenja su tu, ali nikad bolje vreme za post. Sada smo jako pomilovani od strane Boga, naše je samo da usmerimo našu slobodnu volju i da kažemo: "Hoćemo".

Poznata si kao osoba bez dlake na jeziku, često pričaš i o crnoj magiji. Da li možda postoji neka osoba na estradi koja pokušava da ti naruši mir, da te sablažnjava?

- To pitanje spada u domen nevidljivih stvari. Na estradi ne može da opstane neko ko se ne pokloni svetloj ili tamnoj strani. Ko se prikloni svetloj strani, mora da se odrekne mnogo toga. Pre svega mora da se odrekne greha. A greh je slojevit. Moramo i da budemo darežljivi, da se odreknemo srebroljublja, da budemo milosrdni i tako dalje. Može neko da kaže da radi za Boga, ali da se to po delima ne vidi. A pritom, ide kod vračare. To je samo na rečima. Apostol Pavle kaže: "Nemojte rečima, dela vaša pokazuju. Srce vaše je u delima". Nemoguće je opstati na estradi ako nisi u jakim energijama, ako te ne vodi jaka sila. A ako te ne vodi sila Božja... Koriste se, svesno ili nesvesno, mutnim radnjama, kako da stopiraju protivnika. Tomas Hobs je rekao: "Čovek je čoveku vuk", a treba: "Čovek je čoveku brat". Moje bitke su vođene sa drugačijim entitetima. Od rođenja. Ali sam naoružana. Meni je Bog dao silu. Bogat čovek je onaj koji ima Boga. Ako nemaš Boga, ti si ništa. Čujem da drugima rade, ne verujem da mene zaobilaze, moj jezik im je najveća smetnja. Ja nikada ne razmišljam o tim neuspelim pokušajima, jer znam ko je moj "veliki brat", a to je Bog.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Vendi progovorila o "svetloj" i "tamnoj" strani estrade

Kada smo kod te "svetle" i "tamne" strane estrade, da li si primetila da u poslednje vreme se sve više dešavaju estradni ratovi, tužbe, razvodi... Da li je ovo novi momenat ili kulminacija svega?

- Ono što je posejano, mora i da donese plod. Mi vidimo kakvi su to plodovi. Čovek koji ima teološki nos, jasno mu je u startu kad se seje o čemu je reč. Ali oni koji veruju samo kad vidi kad sazri, za njih je to šok. Sada je narodu nejasno kako tako neki smerni ljudi dožive brodolom. Po čemu si birao partnera? U braku su troje, muž, žena i Bog. Kada nema venčanja u crkvi, kada se samo registruješ u opštini, onda je to kao automobil, možemo da ga prodamo, drugi, treći put... I sve je to tragom para vođeno. Ili je mlađi partner našao tragom para ovog solventnog ili je sviđanje bilo i kroz pare. Ne kao jedini momenat, ali najvažniji. Sve što je materijalno, što može neko drugi da uzme, onda je ovakav kraj.

Kada je Dragana Mirković objavila vest da se razvodi, mnogi su se šokirali, a onda su neke njene koleginice izjavile da su znale neke stvari godinama. Koliko se na estradi kriju te tajne?

- Estrada je fantastično tle za prevare, blud, razvrat... Ovo je teritorija kojom ipak rukovodi nečastivi, iako ne bi trebalo da je tako. Najveće skrnavljenje je izlazak iz veze u vezu. To ovi mlađi naraštaji moraju da nauče. Bog je tako rekao. Svaki intiman kontakt uzima otpadnu energiju druge osobe. Onda se ta osoba puni tom otpadnom energijom druge osobe, a ta je promenila ko zna koliko... Znači napunila se, sačuvaj Bože. Ona stara fraza komunistička "u zdravom telu, zdrav duh". Ne - u zdravom duhu, zdravo telo. Ako to uništimo, mi ne možemo da nosimo telo. A to se uništava bludničenjem. To nije poželjno da se sluša na estradi. Raznorazni filozofi su zastupali parolu da se čovek tako prazni, da je to dobro. Ne. Ne znaju šta pričaju. Na taj način se zapravo suši kičma. I onda je nepoželjno da mi to znamo, moramo da se upravljamo psihijatrima, psiholozima... A oni su nastali tek posle Francuske buržoaske revolucije. Do tada su dušu lečili duhovnici. Sasečeni su kraljevi, duhovnici, uveden darvinizam i tako sagrađen život doveo nas je u ovaj rukavac koji se zove estrada, gde je poželjno da budeš lukav, to se smatra majkom mudrosti. U jednom takvom đavolski podložnom tlu raste sve to. Meni je jako ljigavo kad se javljaju ti dušebrižnici, koji znaju da je neko nekoga varao. To je jako ružno. Nije uzvišeno iznositi prljav veš. To govori o njima samima, a ne drugima. Nemaju emancipaciju, sofisticiranost, nemaju šta da kažu, sole rane tamo tim... Mi ne želimo da im solimo rane. Gde čovek greši? Ako čovek nađe sebi partnerku mlađu 35 godina, to ne znači da je on mlađi, da je uzvišen, da je izbrisao svoje godine. Naprotiv. Ali važno je da se muškarci i žene osećaju duhovno mladi. Mi smo mladi koliko smo duhom mladi. 

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Vendi ocrnila ljude koji iznose tuđ "prljav veš"

Ko je po tvom mišljenju najlukavija osoba na estradi?

- Ima jedna dobra parola, jedna poslovica: "Malim lopovima se skida glava, a velikim šešir". Jasno je. Svi oni kojima su ruke isprljane do lakata i koji su prozivani za sva moguća nedela, a tu su. Tu su, zaštićeni su, to su ti. A ove sitne male stavim u protični bojler. 

Pomenula si mlađe naraštaje. Čini se da je trend da sve više dece poznatih žele da budu poznati, a neki odu totalno drugim putem. Da li si nekada sa svojom ćerkom pričala o estradi ili nju to ne interesuje?

- Imam sreću da mi je Bog dao takvo dete, koje je vrhunsko. Ja sam imala želje kakvo bi dete želela, to sam pred Bogom izlivala, ali je opet sve njegova promisao. Te moje želje da ona ima sve usađene osobine i potencijale, odnosno talante, pa i fizički izgled, ona je proglašena za najlepšu srpkinju od strane novinara, to je sve od Boga, a ima malo i genetike. Ona je osoba sa previsokim potencijalima, ona je kao mala shvatila da je estrada na neki način prodavanje magle. Ona je shvatila sama to, nikad nismo pričale na tu temu. Ona prema tome nema nikakvu uzvišenost, nikad je to nije fasciniralo, samo osobe koje su igrači, koji su inteligentni, pametni. Koji imaju silu, moć, životni igrači. Ona na neki način, slušajući od mene, sa deset godina je znala gde đavo spava, razvrstala sam joj, znala je pozadinu svake osobe. Ona je shvatila da se tu ne traži mnogo, osim da si prevarant, ljigav, čast izuzecima. Pričamo o načinu igre, kakva se igra vodi. To je ona shvatila i ona sa njenim kapacitetom, nikada nije izrazila želju za to. Shvatila je da bi morala mnogo toga da žrtvuje, da stavi glavu na panj, da bi bila jedna u nizu. Njene potrebe su uvek bile ka visokim ciljevima. Pre vremena je završila fakultet, magistar je u 24. godini, govori tri jezika, kreće da doktorira. Sada je i trener, bavila se sportom. Ona sada radi u jednoj firmi koja je par ekselans. Ja sam drugo, moj put nije isti kao put većine. Ja idem uskom stazom koja ide uzbrdo i ne pripadam masi. Tu mora mnogo toga da se žrtvuje, a na prvom mestu ne smeš da imaš putera na glavi. Moja uloga je misionarska. To je ključna stvar. Publika to oseća i vraća mi - ispričala je Vendi za Republiku.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Vendi otvorila dušu o svojoj ćerki

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading