OTKRIVAMO! PAKLENA SPREGA NEVOLJINIH KOLJAČA I DELA PRAVOSUĐA: Hteli da ubiju Koraća i naprave zamku Vučiću!

Autor: E. S. T.

Hronika

25.07.2021

06:30

"Kavački klan", na čijem je čelu odbegli Radoje Zvicer, planirao je da u Beogradu likvidira Filipa Koraća, visokorangiranog "škaljarca" i desnu ruku Luke Bojovića i da za to ubistvo optuži vlast u Srbiji, tačnije predsednika Aleksandra Vučića, tvrdi za Srpski telegraf izvor upućen u nove detalje do kojih je došla istraga krvavog delovanja Velje Nevolje i njegove monstruozne ekipe.

TV Pink/printscreen
Veljko Belivuk i Srđan Lalić

IMALI SVOJE TUŽIOCE

- Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić nije slučajno, među desetinama drugih, izabrao i fotografiju na kojoj je leš Gorana Veličkovića Goksija, na kom je krvlju ispisano "Korać pi*ka". To, kao prvo, znači da je pripadnik suprotstavljene Partizanove navijačke grupe bio blizak "škaljarcima", a kao drugo, da Nevolja i njegov šef ne mogu da prežale što im plan nije uspeo - kaže naš izvor.

Naime, tužilaštvo je, uporedo sa suđenjem direktnim počiniocima ubistva Blaža Đurovića u Beogradu u martu 2018, vodilo i istragu protiv Koraća. Za njega se sumnjalo da je podstrekivao na zločin, ali su čak i optuženi negirali da imaju veze s njim. Posle godinu dana tužilaštvo je utvrdilo da protiv Koraća nema dovoljno dokaza i obustavilo istragu.

- Plan je bio paklen. "Kavčani" su preko svojih veza u pravosuđu izdejstvovali da Korać bude oslobođen svih optužbi, a iza svega se krila smrtonosna zamka. Računali su da će njihov krvni neprijatelj da se opusti i vrati u Srbiju, gde bi bio namamljen, kao i ostale žrtve, brutalno mučen i likvidiran. Posle toga bi sledio jedan od dva scenarija: ili bi za ubistvo bila optužena vlast u Beogradu ili bi bila predstavljena kao potpuno nesposobna da spreči krvave obračune među klanovima - objašnjava izvor iz istrage.

RAT ZA TRIBINE

Da odustajanje od gonjenja Koraća ima sasvim drugu pozadinu, između redova je nagovestio i predsednik Vučić, koji je prokomentarisao celu sudsku ujudurmu.

- Ne mogu ni da vam kažem, toliko sam kivan i toliko sam ljudski, kao predsednik, ali, pre svega, kao običan čovek koji ima troje dece, zabrinut. Korać je potrovao više naše dece, učestvovao u više ubistava nego 50 onih koje smo hapsili i osuđivali na ne znam koliko godina, samo to niko ne sme da kaže. Postoji čovek koji kaže: "Ovaj čovek mi je platio i naredio da ubijem tog čoveka", a oni kažu da ne mogu da ga uzmu kao zaštićenog svedoka - rekao je tada Vučić.

I ranije mu slali poruke

Belivuk je Koraću i ranije slao poruku iste sadržine, ali ne na ovako brutalan način.

Naime, u januaru prošle godine na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi kako Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković ponižavaju i maltretiraju Radeta Petrovića, jednog od članova suparničke navijačke grupe Partizana. Uz snimak je objavljena i fotografija na kojoj Petrović sedi između njih dvojice i u rukama drži papir na kom piše: "Filip Korać je pi*ketina".

Sukob Belivuka i Koraća, odnosno dva krvava klana među kojima je pukla tikva 2014, kada je u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina, eksplodirao je u decembru 2017, kada je Bojovićeva desna ruka i naslednik dok je ovaj u zatvoru organizovao nerede na stadionu Partizana.

- Želeći da preuzme tribine i prevlast u poslovima s drogom, angažovao je Hrvate da napadnu Belivukove principe, ali su napadači izvukli deblji kraj i krvavi izbačeni s juga. Uhapšeni su, osuđeni i proterani iz zemlje - podseća naš izvor.

Komentari (0)

Loading