DIŽEMO USTANAK! Intervenisala policija, vojska: O ovoj epizodi iz života Ljube Zemunca se malo zna, sada su procureli svi detalji!

Autor: Republika

Hronika

08.07.2021

11:19

Bokser Jovan Džakula Džale, jedan od onih koji je upućen u tajne beogradskog podzemlja osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, nedavno je ispričao epizodu iz života Ljubomira Magaša poznatijeg kao Ljuba Zemunac o kojoj se malo zna.

Pixabay, Facebook
Ljuba Zemunac

Naime, Džakula je sa auditorijumom koji prati crnu hroniku podelio nekoliko informacija iz Ljubinog boravka u zatvoru.

- Ljuba je trenirao i tukao se na fer, ali ovde nije krao, nije ni preko krao, nije bio lopov, ali je reketirao, to jest pružao zaštitu. Ako Ljuba stoji iza tebe, niko ne sme da te dira, on je u inostranstvu bio kralj, nije bilo jačeg. Bio je optužen za silovanje, ali nije silovao, to je sto posto istina, ja to znam - ispričao je Džale.

Kako je objasnio, kada su ga Nemci isporučili, Crna Gora ga je tražila kao za silovanje, dobio je 2-3 godine.

- I ubace ga u Kotor, a on meni kaže: "Džale, je*aću im mater! Razbio sam staklo, sve sam im prozore polupao u zatvoru, sve!" Oni ga isteraju odatle i prebace u Spuž, i odatle ga ovde prebace u CZ. Tamo je digao zatvorenike na noge, izbila je pobuna, tamo je pravio čudo, pre toga mi je rekao: "Maltretiraju nas. Dižemo ustanak!" Ja kažem da to ne radi, kaže: "Moram, je*aću im mater! - naveo je Džakuka.

Prema njegovim rečima, kasnije je i zaista izbila pobuna u zatvoru.

- Intervenišu policija i vojska, haos! Kad je ugušena pobuna, vođe su razdvojene i prebačene na druga mesta, neko u Niš, neko u Prokuplje, Sremsku Mitrovicu... Ljubu nijedan zatvor nije hteo da primi! Upravnik zatvora iz Prokuplja, Dicić kaže: "Dajte ga meni." Kad je Ljuba tamo došao, kaže mu upravnik: "Ljubo, ove ćeš živeti kao car, niko te neće dirati, održavaćeš stadion, bićeš slobodnjak, je l' može?" Ljuba kaže: "Može." Kad sam mu bio u poseti, pita mene upravnik Dicić mogu li da dovedem Džajića da ga upozna, ja mu kažem da mogu, ali ima uslov. Pitam ga koliko je Ljubi ostalo da odsluži, kaže četiri meseca, ja mu kažem: "Oprosti mu dva meseca." On se prvo nećkao, ali je pristao. Rukujemo se mi tu. Čak je pustio Ljubu sa mnom tog dana da izađe malo i samo rekao da ga vratim ujutru pre prozivke u 8, što sam ja i uradio. Posle sam doveo Džaju i stvarno je Ljuba izašao posle dva meseca - naveo je bokser.

Ljuba Zemunac, a rođen na Krstu

Ono što je zanimljivo iz biografije Ljube Zemunca je to da on zapravo nije rođen u Zemunu.

- Ljuba je rođen na Crvenom krstu, od majke Roksande Rose i Sime oca. Majka i otac se posvađaju, razvedu se, majka kupi stan u Lošinjskoj, a otac na Novom Beogradu. Ljuba je bio kod majke, a imao je babu po ocu u Zemunu. Kao klinac ode Ljuba u Zemun i dođe kući kod oca i Sima kaže: ‘Evo ga mali Zemunac, evo ga mali Zemunac’, i tako on dobije nadimak Ljuba Zemunac - ispričao je Džale za Mondo.

 

 

 

Komentari (0)

Loading