SUĐENJE ZA UBISTVO NA BANOVOM BRDU: Cigler umalo zaplakao na suđenju - Tužilaštvo i oštećeni traže 40 godina zatvora!

Autor:

Hronika

06.07.2021

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Višem sudu u Beogradu danas su održane završne reči na suđenju Čaba Deru i Alenu Cigleru koji su optuženi da su kao saizvršioci ubili Nebojšu Markovića 5. januara 2019. na Banovom Brdu.

Čaba Der i Alen Cigler

Deru se za saizvršilaštvo u Markovićevom ubistvu sudi u odstustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde čeka pravosudnu predesudu za dva ubistva u Holandiji i Mađarskoj 2018. godine za koja je osuđen na doživotni zatvor, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti.

Tužilaštvo je u završnim rečima zatražilo da Der nude osuđen na 40 godina zatvora, a Cigler od 30-40 godina, s nagoveštajem da će biti osuđeni po blažem, u vreme izvršenja krivičnog dela važećem zakonu.

Zastupnici supruge ubijenog i njegovog brata pridružili si se zahtevima tužilaštva, a zatražili su maksimalne kazne za obojicu okrivljenih navodeći da su na podmukao i brutalan način lišili života Markovića.

Branilac Alena Ciglera u efektnoj završnoj reči istakao je da Cigler nije znao da vozi Čaba Dera da ubije Markovića i citirao je Derove iskaze kojima je to i potvrdio, te je zatražio da njegov klijent bude osuđen za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

Dok je sud odbio da pročita završne reči koje je preko advokata Čava Der poslao iz mađarskog zatvora, Alen Cigler je iskoristio pravo da poslednji put u ovom postupku kaže nešto u svoju odbranu. 

- Izvinjavam se porodici žrtve za tragediju i voleo bih da to mogu i lično da im kažem - rekao je Cigler sa suzama u očima.

Izricanje presude zakazano je naredne nedelje, za 13. jul.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading