UHAPŠENI DILERI IZ SJENICE: Već su osuđivani, povezani sa najvažnijim klanom za distribuciju heroina u Srbiji

Autor:

Hronika

08.06.2021

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Admir Tandirević (35) i Marko Barać (28), obojica iz Sjenice, uhapšeni su danas u Novom Pazaru u policijskoj akciji.

Foto: MUP Srbije
Zaplenjena droga

Policija je kod njih pronašla 62 grama marihuane, a oni su i ranije bili osuđivani za narkotike.

Podsetimo, Tandirević je, zajedno sa Mirzetom Lukićem, hapšen i početkom 2018. godine zbog proizvodnje i prodavanja opojnih droga.

Inspektori su 22. aprila te godine oko 22 časa zatekli osumnjičene prilikom primopredaje droge u selu Vučiniće u okolini Novog Pazara. Tom prilikom kod Lukića je pronađeno pet paketa sa ukupno tri kilograma i 33 grama marihuane.

Lukić je uhapšen i početkom avgusta 2008. sa Suadom Musićem označenim kao vođa klana koji je bio najvažniji za distribuciju heroina u Srbiji.

Droga izuzetne čistoće, namenjena novosadskom narko-tržištu, zaplenjena je noću 1. avgusta 2008. u momentu primopredaje Musićevih dilera na naplatnoj rampi na Bubanj potoku. Heroin, sakriven u šupljinama Musićevog "audija A4", iz Novog Pazara dovezli su sada uhapšeni Lukić i Senada Hoćanin (39), koje su čekali Novosađani Dalibor Grujić (39) i Tomislav Jokić (36), bivši policajac.

Vođa klana Musić je uhapšen istog dana kasnije, kada je na graničnom prelazu Mehov krš iz Crne Gore prešao u Srbiju. Osuđeni su u Specijalnom sudu, Musić na 11 godina, a Lukić na sedam i po godina, dok su drugi dobili manje kazne. Veće sudije Radmile Dragićević Dičić je utvrdilo da su heroin nabavljali na Kosovu i u Makedoniji po ceni od 8.000 do 9.000 evra, a da je prodavana po ceni od 10.000 do 11.000 evra po kilogramu.

Musić je pre toga postao poznat široj javnosti, kada ga je januara 2003. oteo zemunski klan sa Miloradom Ulemekom Legijom. Musićeva braća su otkupila njegovu slobodu za 350.000 evra, a “zemunci" i Ulemek su kasnije osuđeni i zbog toga. Sam Musić odustao je da ih krivično goni.

Inače, Musić je bio označen kao blizak saradnik Rožajca Safeta Kalića, koji važi za jednog od vođa sandžačkog klana. Kaliću se sudi u Nemačkoj nakon što je 20. oktobra 2014. uhapšen na aerodromu u Beču. Kalićevo ime postalo je poznato i nakon što je objavljen snimak sa njegove svadbe na kojoj su među gostima bili Darko Šarić, Ljubiša Buha Čume...

Komentari (0)

Loading