OTKRIVAMO! VELJINA EKIPA OTELA I SILOVALA KIMIJEVU KRTICU: Jezivi detalji iz istrage novih monstruoznih zločina Belivukovog klana!

Autor:

Hronika

03.06.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno uhapšenoj grupi pripisuje se i mučenje mladića koji je pokušao da prebegne u redove navijača okupljenih oko Kimija Radisavljevića

RepublikaFoto: Starsport
Veljko Belivuk i Miloš Radisavljević Kimi

Zahvaljujući širenju straha među rivalima i pripadnicima iste organizovane kriminalne grupe, Veljko Belivuk i Marko Miljković uspeli su da ostanu van domašaja zakona nekoliko godina, sve do 4. februara, kad su konačno uhapšeni.

One koje nisu ubijali, takođe su otimali, mučili, ali i kao zombije puštali na slobodu, a potom su putem društvenih mreža slali snimke svojih nedela. Ili su usmeno, telefonom, obaveštavali one s kojima su počeli rat šta ih čeka i da o tome postoji živ dokaz.

Kako objašnjava dobro obavešteni izvor iz istrage, poslednjih nekoliko meseci policija je uspela da dođe do dokaza o fabrici straha, kojom je rukovodio Belivuk.

OŽILJCI ZA CEO ŽIVOT

- Nedavno uhapšena grupa u kojoj je bilo pet momaka starih od 19 do 24 godine bila je zadužena i za otmice i mučenje protivnika i to tako brutalno da ožiljci njihovih žrtava ostanu za ceo život - objašnjava ovaj izvor.

Ova grupa koja je pala zajedničkim radom policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal, između ostalog, tereti se i za otmicu i višečasovno mučenje jednog momka koji je pripadao navijačkoj grupi "Principi". On je otet i odveden na stadion Partizana u već poznati bunker.

- Bio je "kriv" jer se pročulo da je prebegao u navijačku grupu okupljenu oko Kimija Radisavljevića. To je toliko razljutilo Nevolju da je naredio da se ovom momku da lekcija. Tokom više sati mučenja, ovaj momak je i silovan. Kad je već pomislio da će da ga likvidiraju, što su mu "obećali", oni su ga pustili. Pretražujujući kriptovane telefone članova ovog ogranka "kavačkog klana", policija prikuplja podatke i o ovom napadu - navodi sagovornik.

Sukob i proterivanje s tribine

Navijačka grupa "Partizanovci" napustila je svoju matičnu istočnu tribinu uz parolu da taj stadion više nije mesto za prave navijače crno-belih. Javnost je ovaj njihov potez protumačila kao potpuno gašenje te navijačke grupe. Rade Petrović, Kimi Radisavljević i još nekoliko navijača Partizana su nakon incidenta sa Splićanima isterani s južne tribine JNA koju su nakon toga preuzeli "Janjičari", na čijem kormilu se nalazi Veljko Belivuk. Od "Janjičara" je potom nastala grupa "Principi" s Belivukom i Markom Miljkovićem na čelu.

Ovaj momak je, inače, prestao da komunicira s Kimijevom ekipom i potpuno se zatvorio i povukao s ulice.

- I dalje mu u oporavku pomaže psihijatar - dodaje izvor iz istrage i podseća da ovaj momak nije jedini koji je otet, mučen i potom pušten uz devizu "eto, mi odlučujemo o životu i smrti".

PRETNJE NA SNIMCIMA

Dok je Belivuk još bio na slobodi i tek započeo krvavi niz zločina, početkom prošle godine, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi kako Velja Nevolja maltretira Radeta Petrovića, navijača iz nekada najjače Partizanove navijačke grupe koju je predvodio Miloš Radisavljević Kimi.

Na snimku se vidi kako Petrović, pod prisilom, izjavljuje kako je njegova navijačka grupa "Partizanovci" "izdala Partizan", a da su on i Kimi "pi*ke" i da je jedina prava ljubav prema Partizanu na južnoj tribini, odakle su obojica isterani posle čuvenog incidenta sa Splićanima na večitom derbiju.

Potom je objavljen još jedan Nevoljin snimak ispod zastave "Principa" sa sličnim pretnjama i porukama.

- Ovo, naravno, uopšte nije "navijačka" priča mada je tako počela. U međuvremenu je širenjem straha Belivukova grupa rasla, razgranala narko-biznis, uvezala se s "kavačkim klanom" Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana i postala najmonstruozniji pipak mafijaške hobotnice koja se prostire u svim državama regiona. Ali nedavno hapšenje grupe otmičara dokaz je da zločin ne zastareva i da sada podaci o zlodelima ove grupe pristižu sa svih strana - zaključuje sagovornik Srpskog telegrafa.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Živković, AP,
Aleksandar Vulin i Veljko Belivuk

VULIN: IZ ZATVORA NEĆE IZAĆI NIKADA

Komentarišući podršku Velji Nevolji koju kriminalci kače preko društvenih mreža, ministar policije Aleksandar Vulin je rekao da je "zadovoljan" zbog toga.
- To mi pomogne jer ne moram da tražim ko je. Oni se sami legitimišu. Onda dođu nadležni organi i kažu: "Kad smo već kod toga, da nam kažeš šta si radio prošlog leta?" Dakle, meni to odgovara. Kada izađu na društvene mreže, znamo gde da ih tražimo. Molim vas, kačite šta imate na društvene mreže, naći ćemo vas - rekao je Vulin.
Ministar je naveo da neke pretnje na društvenim mrežama da će Nevoljina ekipa izaći iz zatvora za šest meseci i da će da uzvrati udarac, jednostavno nije moguće ostvariti.
- Kada tužilac Nenadić kaže da je veoma zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza, to onda znači da su pred njima duge, duge godine zatvorskog života, iz koga oni više nikada neće izaći. Mogu da pevaju, maštaju i sanjaju, ali izaći neće nikada - rekao je Aleksandar Vulin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
SilentWalker

08.06.2021 10:03

Ne znam zašto novinari kriminalne grupe uporno nazivaju "navijačima"?! Da li uopšte postoji i jedna navijačka grupa a da nije pod šapom kriminala? Dok se to smeće ne raščisti, nema navijača!