ŠOKANTNO OTKRIĆE IZ ISTRAGE, ČUVARI IZ CZ RADILI ZA VELJU NEVOLJU: Dvojica stražara iz zatvora uhapšena kao pripadnici KLANA!

Autor: Republika

Hronika

31.05.2021

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Kodžić (42), zatvorski stražar koji je uhapšen 4. februara u sklopu istrage o najbrutalnijem klanu na ovim prostorima priznao je na saslušanju da je Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića upoznao dok su bili u pritvoru Centralnog zatvora!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock
Velja Nevolja i Marko Miljković

Podsetimo, zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda, Belivuk je iza rešetaka proveo 461 dan i za nadzor nad njim u posebnom odeljenju u Bačvanskoj bio je zadužen i uhapšeni Kodžić.

Milošević, koji je bio kum Marka Miljkovića, podsetimo, ubijen je 30. januara 2017, a nekoliko dana kasnije, 4. februara, Belivuku su stavljene lisice. Iza rešetaka je bio sve do 11. maja 2018, kada su on i Miljković oslobođeni i pušteni iz pritvora.

- Upravo u to vreme, dok su vođe kriminalne grupe, koja je znatno ojačala po njihovom puštanju na slobodu, bile iza rešetaka, Kodžić je bio zadužen za nadzor nad njima. Operativne informacije ukazuju da su upravo tada oni i ostvarili bliži kontakt s Kodžićem, koji je inače vešt u prepravkama oružja - kaže sagovornik Kurira.

Kako navodi, proveravaju se informacije da Kodžić i njegov bivši kolega Nebojša Janković, kom su takođe kao pripadniku ove kriminalne grupe stavljene lisice, nisu jedini zaposleni u CZ koji su postali saradnici ovog klana.

On podseća da je nedavno Miljkoviću u ćeliji pronađen mini mobilni telefon i da nije isključeno da oni i dalje imaju svoje saradnike iznutra.

- Pritvorenicima su stražari od velike koristi, ukoliko pristanu na saradnju, pre svega zbog toga što mogu da im daju povlastice, doturaju predmete, ali i prenose poruke, što je za kriminalne grupe možda i od većeg značaja od hrane ili garderobe - dodaje sagovornik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading