UHAPŠENA MAJKA BIVŠEG FUDBALERA ZVEZDE: Zbog finansijskih malverzacija završila iza rešetaka!

Autor: Republika

Hronika

28.05.2021

14:50

U zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova uhapšena je majka bivšeg fudbalera FK Crvena Zvezda Filipa Đorđevića, ekskluzivno otkriva Republika. Ona je iza rešetaka završila zajedno sa još četiri osobe iz Beograda i Loznice zbog sumnje da su u saučesništvu izvršili krivična dela poreske utaje, zloupotrebe službenog položaja, kao i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Foto: Ilustracija

Na taj način oštećen je budžet Republike Srbije u iznosu od preko 130 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava.

Kako je saopšteno, odgovorno lice privrednog društva iz Loznice je, u periodu od 28. decembra 2017. do 5. decembra 2018. godine, na osnovu dokumentacije neistinite sadržine koju je sačinilo zaposleno lice u istom privrednom društvu i uz pomoć carinskih službenika, omogućilo da privrednom društvu bude izdato odobrenje za korišćenje carinskog postupka sa ekonomskim dejstvom - aktivno oplemenjivanje, iako nije ispunjavalo uslove za obavljanje ove delatnosti.

Tanjug/AP
Filip Đorđević

Na osnovu navedenog odobrenja, izbegnuto je utvrđivanje i plaćanje akcize na uvezenu robu - derivate nafte u iznosu od 82.673.631,40 dinara, PDV-a u iznosu od 42.599.101,01 dinara, kao i carinskih dažbina u iznosu od 5.123.579,12 dinara.

Odgovornim licima određena je mera zadržavanja do 48 časova i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

Loading