ZA BOLEŠTINU NIKO NEĆE ODGOVARATI?! Maloletnici pušteni nakon svirepog mučenja starice u Bečeju

Autor: alo.rs, Republika

Hronika

25.11.2017

10:02 >> 10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica maloletnika koji su pokušali u četvrtak ujutru u Bečeju da opljačkaju staricu Veroniku R. (86) privedeni su policiji. Sudija za maloletnike Višeg suda u Zrenjaninu odredio je jednomesečni pritvor N. B. (14). On je osumnjičen za krivično delo teškog ubistva u pokušaju. Njegovi saučesnici N. Č. i F. Z. imaju po 12 godina i spadaju u mlađe maloletnike, tako da su oni nakon saslušanja u policiji pušteni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Baku su tukli drvenom motkom

Kako „Alo!” saznaje, maloletni N. B. (14), N. Č. (12) i F. Z. (12) krenuli su da obiju Veronikinu kuću, a kada im je ona otvorila, usledio je pravi horor.

- Dečaci su upali unutra i tražili su od bake da im preda novac. Međutim, ona im se pravdala da nema para, što je njih razbesnelo. Počeli su brutalno da je tuku, misleći da će se ona na kraju slomiti i reći im gde drži novac - kaže naš dobro obavešteni izvor za Alo.

Prema njegovim rečima, trojica tinejdžera udarali su Veroniku po celom telu, a kada su je oborili na pod, išutirali su je i gušili jastukom, najverovatnije u nameri da je ubiju, pošto su se plašili da im je zapamtila lica.

- U svojoj brutalnosti su otišli toliko daleko da su joj u usta gurali štap, koji je ona najverovatnije koristila za hodanje. Nesrećna starica se od silnih batina u jednom trenutku onesvestila i nepomično ostala da leži na podu - prepričava izvor i dodaje da su maloletnici tada pomislili da je Veronika preminula.

- Pokušali su da je ožive. Drmusali su je, dozivali i davali joj veštačko disanje, ali kako se ona nije pomerala, bili su ubeđeni da su je ubili. Tada je, navodno, jedan od maloletnih nasilnika mobilnim telefonom slikao onesvešćenu staricu i zabeležio selfi, a policija je te fotografije pronašla u njegovom telefonom - kaže sagovornik.

Nakon što su se slikali sa "lešom”, maloletnici su pobegli iz kuće i otišli u školu, a policija je u Veronikinoj kući zatekla užasan prizor - razbacane stvari, tragove krvi i provale.

- Slučaj je otkriven tako što je policija vodila istragu zbog serije provalnih krađa na teritoriji Bečeja. Policajci su po pozivu došli i u Veronikinu kuću i sa lica mesta uzeli DNK tragove osumnjičenih. Ispostavilo se da oni pripadaju maloletnim provalnicima. Nakon što su osumnjičeni identifikovani, policija se uputila u školu koju pohađaju i uhapsila ih tokom nastave - kaže naš sagovornik i dodaje da su osumnjičeni maloletnici odranije poznati policiji po krađama.

Kako nezvanično saznaje Alo, osumnjičeni maloletnici saslušani su u policiji u prisustvu radnika Centra za socijalni rad. Oni su, navodno, priznali šta su uradili, a u telefonu jednog od njih nađene su i morbidne fotografije, koje su zaprepastile inspektore.

Teško povređena Veronika R. transportovana je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading