REPER U DEBELOM PROBLEMU: Rastina nagodba pada pred sudom?!

Autor:

Hronika

03.03.2021

08:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Reper Stefan Đurić Rasta naći će se za devet dana na optuženičkoj klupi Prvog osnovnog suda zbog posedovanja 560 grama skanka. On je sa Višim tužilaštvom sklopio nagodbu na godinu dana kućnog zatvora jer je priznao posedovanje droge, ali za svoje potrebe, a ne radi prodaje.

Foto: instagram.com/stefanrasta
Stefan Đurić Rasta

Međutim, nije isključeno da sud neće prihvatiti nagodbu, koja je izazvala burne reakcije i javnosti i pravnih stručnjaka.

Ročište je zakazano za 12. mart, a muzičaru i dileru Luki B., s kojim je uhapšen, posle gotovo tri meseca, krajem januara, ukinut je pritvor.

Marko Nicović, bivši šef beogradske policije, smatra da je tužilaštvo napravilo propust.

- Moramo da se ugledamo na uređenije zemlje, u kojima se posedovanje iznad 30 i ponegde iznad 50 grama marihuane i sličnih opijata smatra namenjenim za prodaju. Naravno da je 560 grama skanka velika količina droge i da nije bila namenjena za sopstvenu upotrebu, tako da nijedan konzument ne nabavlja tolike količine samo za sebe - izričit je Nicović i poručuje pravosudnim organima da se blagim kažnjavanjem prestupnika, pogotovo javnih ličnosti, šalje loš signal mladima.

Foto: ST/V. LUKIĆ
Rasta sa advokatom Borojevićem

Nagodbu će pred sudom zastupati Više javno tužilaštvo, koje je i zaključilo nagodbu.

- Ovde je došlo do prekvalifikacije dela jer je ta količina droge, navodno, bila za ličnu potrebu. Naravno da sud može da ne prihvati taj sporazum, a razlozi su očigledni. Ne razumem zašto viši javni tužilac, ako je ustanovio da je slučaj pod nadležnošću Prvog suda, uopšte dolazi na ročište. Uobičajeno je samo da on prati predmet za koji je našao da nije stvarno nadležan, znači, u ovom slučaju je to neuobičajena praksa - naglašava advokat Momčilo Bulatović za Srpski telegraf.

Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva, zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo - preprodaju droge, protiv repera i dilera je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje narkotika, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Mercedes kod Velje Nevolje

 

Foto: ST/V. LUKIĆ

Popularni reper Stefan Đurić krio se od očiju javnosti kada je krajem januara izašao na slobodu, ali se njegovo ime pominjalo kada je tokom hapšenja pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, priveden i Rastin menadžer, koji je promenio ime u Vlado Georgijev.

Tada je u policiji završio i reperov mercedes, koji su koristili pripadnici Nevoljinog klana.

 

Komentari (0)

Loading