CRNOGORSKA POLICIJA HAPSI AKTERE RATA KLANOVA: Vozili "kavčane" da ubijaju po regionu!

Autor:

Hronika

19.02.2021

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska policija sumnjiči Grgu Milićevića iz Berana (53) i Cetinjanina Miloša Klečaka (34) da su pripadnici grupe koja je planirala ubistvo Budvanina Marka Ljubiše Kana, bliskog "škaljarcima", i protiv njih je podnela prijave Specijalnom državnom tužilaštvu. Milićević je uhapšen i određen mu je pritvor, dok je Klečak u bekstvu.

RepublikaFoto: e-stock

Protiv obojice muškaraca koji su odranije dobro poznati policiji podnete su krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije koja je delovala u regionu.

Milićević je ranije hapšen i zbog trgovine drogom.

U saopštenju iz Uprave crnogorske policije stoji da su Beranac i Cetinjanin imali jasno definisane zadatke u vezi sa planiranim ubistvima.

- Dosadašnja istraga i prikupljeni dokazi ukazuju na to da su osumnjičena lica tokom 2019. postala članovi kriminalne organizacije koja je na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije formirana radi izvršenja krivičnih dela ubistvo, a u kojoj kriminalnoj organizaciji su imali zadatke i uloge da pružaju logističku podršku neposrednim izvršiocima krivičnih dela. Sumnja se da je G. M. prevozio pripadnike kriminalne organizacije iz Republike Srbije u Crnu Goru, gde ih je po dolasku na teritoriju Crne Gore dalje preuzimao osumnjičeni M. K., koji je bio zadužen za njihov prevoz do gradova na primorju, gde se nalaze tajne lokacije, štek-stanovi - piše u izveštaju crnogorske policije.

Hapšenjem i podnošenjem krivičnih prijava protiv Klečaka i Milićevića nastavlja se istraga pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana od pre mesec dana. Policija je navela da intezivno radi na lociranju osumnjičenih koji su u bekstvu "kao i identifikovanju drugih pripadnika predmetne kriminalne organizacije i njihovom procesuiranju nadležnom Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore".

Istog dana pali i atentatori na Belivuka

Istog dana kad je uhapšen ubica Aleksandra Šarca, 22. januara, na Crnogorskom primorju sprečeno je ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, koji je nekoliko dana pre atentata bio u gostima kod jednog od vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera. Belivukova likvidacija je trebalo da bude izvršena u Tivtu pre nego se ukrca na avion za Beograd.

Podsetimo, crnogorska policija je 22. januara ove godine uhapsila Lazara Ilića (23) iz Kraljeva i Strahinju Savića na zaobilaznici u blizini gradskog groblja u Budvi zbog sumnje da je planirao likvidaciju Marka Ljubiše Kana. Kod Ilića u štek-stanu pronađen je pištolj kojim je po nalogu N. N. lica trebalo da ubije Kana u jednom ugostiteljskom objektu, kao i telefon sa kriptozaštitom koji mu je služio za komunikaciju sa drugim pripadnicima njegove kriminalne organizacije i radi dobijanja uputstava. Kraljevčanin je navodno imao i falsifikovani pasoš, a srpske vlasti ga potražuju zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru u garaži tržnog centra "Ušće".

Preživeo napade u Beogradu i Budvi

Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan blizak je "škaljarskom klanu" i barskoj kriminalnoj grupi, koju je predvodio ubijeni Alan Kožar, i više puta je hapšen za pokušaje ubistava. Kan je do sada tri puta preživeo atentat - 2009, 2013. i 2019. Ranjen je u vrat 2009. u Beogradu, ispred Arene, posle utakmice Partizan-Panatinaikos. Pet godina kasnije, takođe na Novom Beogradu, Kana su pogodila četiri metka u grudi i vrat dok je upravljao svojim golfom. Njegovo ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je uspeo sam da se domogne službe Hitne pomoći, gde je došetao okrvavljen i pao na ulaznim vratima. Treći pokušaj ubistva problematičnog Cetinjanina dogodio se u Budvi u avgustu 2019, kada je, dok je sedeo sa dvojicom prijatelja na jednoj terasi u Budvi, na njih zapucao napadač iz škorpiona, sa silikonskom maskom na licu i kapuljačom na glavi i munjevito pobegao skuterom. Kan je prošao nepovređen, a ranjeni su njegovi prijatelji, takođe "bezbednosnointeresantne osobe". Kan često boravi u Beogradu, u kom poseduje dva stana i dobro je povezan sa delom beogradskog podzemlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading