RASVETLJEN ZLOČIN NA ZVEZDARI: Dvojica pljačkaša ISKASAPILA VLASNIKA KUĆE!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradska policija uhapsila je i privela Višem javnom tužilaštvu N. J. (25) i Đ. R. (25) zbog postojanja osnova sumnje da su 26. januara ove godine na Zvezdari prilikom pljačke ubili penzionera Dragana V. (60). Oni se terete da su počinili teško ubistvo u saizvršilaštvu.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN

Policija je ustanovila da su njih dvojica provalili u kuću nesrećnog čoveka i da su ga izboli nožem. Jedan od njih je jastukom prekrio Draganovu glavu, dok ga je drugi ubadao nožem.

Kako se sumnja, oni su potom pretresli kuću i pobegli. Iz kuće su, navodno, odneli samo manju količinu nakita.

Kako se saznaje, krvavi pir odigrao se oko četiri sata ujutro, kada su Draganove podstanarke, koje žive na spratu iznad, čule buku i jauke, pa su pozvale policiju.

- Podstanarke su prijavile da je u Draganovoj kući provalnik i da od straha nisu smele da siđu kod njega. Patrola je stigla do Draganove kuće za samo nekoliko minuta, ali su ubice već pobegle. Kad su policajci ušli u stan, u krevetu su ugledali iskasapljenog čoveka. Leš je bio pokriven ćebetom, a preko glave mu je bio jastuk. Kako je utvrđeno tokom uviđaja, ubice su se sa zadnje strane dvorišta popele na krov šupe, a odatle na terasu. Tamo su razbile staklo na vratima i upale u kuću - navodi izvor iz istrage.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN

Sudeći prema tragovima zatečenim u sobi, provalnici su odmah nasrnuli na njega, s očiglednom namerom da ga ubiju i opljačkaju.

- Dragana je prenula iz sna lomljava stakla, pa je pokušao da ustane iz kreveta, ali ga je jedan od ubica odmah napao nožem. Dok ga je krvnik ubadao po vratu i grudima, nesrećni čovek je zapomagao, što su čule podstanarke, koje su potom pozvale policiju - kaže sagovornik.

Komšije koje su se družile s Draganom kažu da je on i sedam dana pre zločina opljačkan. Dragan se, inače, u kuću doselio pre nekoliko godina.

- Razveo se od supruge pre godinu dana, a njihovo dete je živelo s majkom. Dragan je sina viđao jednom nedeljno u Centru za socijalni rad, i to isključivo u prisustvu socijalne radnice. Rekao mi je da čak ni on nije smeo da zna na kojoj adresi živi njegova žena. Ono što znam jeste da je nedavno bio opljačkan ispred Centra za socijalni rad. Rekao mi je da su mu tada suzavac prsnuli u oči i da su mu otrgli torbicu u kojoj je nosio novac i dokumenta. Koliko znam, taj slučaj je prijavio, ali pljačkaši nisu otkriveni. Kasnije je svoja dokumenta pronašao bačena na ulici pored centra - kaže Draganov prijatelj i dodaje da muškarac nije sumnjao ni na koga i nije znao ko ga je opljačkao.

Prevejani razbojnik

Sada uhapšeni Đ. R. osumnjičen je i da je u januaru na području Valjeva izvršio tri razbojništva - na benzinskoj pumpi i u dve apoteke. Protiv njega će biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo.

Drugi Draganov komšija kaže da je Dragan rodom iz Valjeva.

- Lepo je sredio kuću, pa je živeo sam na jednom spratu, a drugi je izdavao. Penzioner je, a kako mi je ispričao, radio je na kopovima u Kolubari. Pričao mi je da mu je druga supruga u Nemačkoj i planirao je da ode za njom, ali ne znam šta ga je zadržavalo ovde - navodi komšija koji dodaje da su svi u Pešterskoj ulici šokirani jer tu godinama nije bilo krađa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading