ŠOK NA SUĐENJU "UBICI SA TVITERA": Odbrana za smrt Mileusnića krivi medicinsko osoblje?!

Autor:

Hronika

08.02.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U današnjem nastavku suđenja Neđeljku Đuroviću (31) iz Požarevca za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) iz Čačka, u januaru 2019. godine u Beogradu, branioci optuženog su pred većem Višeg suda optužili lekare Urgentnog centra za smrtni ishod Mileusnića.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Miloš Mileusnić i Neđeljko Đurović

Predlažemo novo veštačenje povereno sudsko medicinskom odboru koji bi trebao da se izjasni da li je bilo propusta u lečenju oštećenog, odnosno da mu po prijemu u Urgentni centar nije pružena adekvatn medicinska pomoć. Meni je na propuste lekara  ukazala naša stručna savetnica Lončar i na to da bi on mozda bio živ da je zbrinut kako je trebalo - rekao je Đurovićev advokat Jovan Stanojević, koji je imao primedbu i na veštačenje doktora sudske medicine Đorđa Alempijevića koji je danas odgovarao na pitanja svih strana u postupku, budući da postoje neka neslaganja njegovog nalaza sa nalazom njegovog prethodnika profesora Branimira Aleksandrića koji je preminuo u toku postupka.

Međutim, veštak Alempijević je bio izričit da su ta neslaganja minimalna i da ne utiču na dokazni postupak budući da se radi o sitnim odstupnjima u pogledu opisa ubodnih kanala povreda grudnog koša i trbuha, ali da se on i pokojni progesor Aleksandrić slažu oko međusobnog položaja žrtve i ubice, kao i da je smrtni ishod bio neminovan. 

Otac i prijatelji stradalog studenta koji prisustvuju svim ročištima, zgroženi su pokušajem odbrane da krivicu sada prebace i na lekare.

- Ma to je bezobrazluk kao i sve što smo čuli od njih. Stvari su jasne. Ubica mog sina sa svojom odbranom manipuliše svime, dok moje nevino dete trune - rekao je Goran Mileusnić, otac ubijenog Miloša.  

Na drugoj strani, optuzeni Đurovic je tokom suđenja više puta tražio reč u želji da iznese primedbe, all je sudsko veće kojim predsedava suduja Nataša Albijanić,  svaku odbacilo u nedostatku smislenosti. 

Podsećanja radi, Nedeljko Đurović se tereti da je posle noći provedene na društvenim mrežama, tokom koje je konzumirao i alkohol, iz čistog mira uzeo kuhinjski nož i nasrnuo Mileusnića naletevši na njega kao slučajnog praznika ispred njegovog ulaza u ulici Dimitrija Tucovića, na Zvezdari. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading