SIN AMBASADORA ŠVERCOVAO MIGRANTE: Priveden državljanin Pakistana, ljude prevozio u DIPLOMATSKOM VOZILU

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

02.02.2021

16:59

Sin pakistanskog diplomate u ambasadi u Bukureštu uhapšen je danas u Srbiji, na graničnom prelazu Horgoš, zbog sumnje da je službenim diplomatskim vozilom te ambasade pokušao da troje migranata iz Bangladeša prokrijumčari preko granice između Srbije i Mađarske, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

MUP Srbije
Foto: Ilustracija

On je uhapšen nakon višemesečnog predistražnog postupka koji je Tužilaštvo za organizovani kriminal vodilo u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Bezbednosno informativnom agencijom.

U saopštenju tužilaštva se precizira da je državljanin Pakistana pokušao da pomenutim migrantima za novac omogući nedozvoljen prelazak srpske granice, tako što ih je u Beogradu smestio u prtljažni prostor diplomatskog vozila marke "mercedes", tip "C250 D" rumunskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu njegovog oca.


Tom prilikom su migranti predali osumnjičenom novac kako bi im se omogućio ilegalan prelazak granice, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Nakon toga se vozilo uputilo u pravcu graničnog prelaza Horgoš prema Mađarskoj, gde je kontrolom na graničnom prelazu ustanovljeno da se u prtljažniku vozila nalaze skriveni migranti.

Pakistanac se tereti za krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenje ljudi.

Određeno mu je policijsko zadržavanje i on je uz krivičnu prijavu sproveden u Više javno tužilaštvo u Subotici, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Loading