BiH PROTERUJE MIGRANTE iz svoje države: Svi koji su učestvovali u neredima biće deportovani u zemlje porekla!

Autor:

Svet

23.01.2021

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom pretresa migrantskog kampa Blažuj kod Sarajeva, policija je uhapsila 17 ilegalnih migranata koji će svi biti proterani iz BiH zbog učešća u izgredima i podsticanja na nasilje ranije ove sedmice.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Iz Ministarstva unutarašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno je kako je su njihovi policajci u saradnji s inspektorima Službe za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti BiH tokom dana sproveli raciju u centru za prihvat migranata u mestu Blažuj gde su ove nedelje izbili masovni sukobi s policijom.

U tom centru boravi oko 3.000 ilegalnih migranata, a policija je tokom istrage identifikovala 17 osoba koje su podsticale na nerede i učestvovale u nasilju u kojem su povređena dvojica policajaca te uništeno više policijskih vozila, prenosi Klix.

RepublikaFoto: youtube.com/klix.ba
Prevrnut policijski automobil

- Te osobe premeštene su u imigracioni centar Službe za poslove sa strancima nakon čega će nad njima biti sprovedena krivična obrada i izrečene mere proterivanja u zemlje porekla - navodi se u saopštenju i dodaje da su tokom istrage pronađeni i predmeti korišćeni u napadima na policiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading