OTKRIVAMO: UBICA ŠARCA LIKVIDIRAN DA NE BI PROGOVORIO? Ni traga ni glasa od osumnjičenog za ubistvo!

Autor:

Hronika

04.11.2020

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazar Ilić (23) iz Kraljeva, osumnjičen da je 17. oktobra u tržnom centru "Ušće" u Beogradu ispalio dva metka u glavu Aleksandru Šarcu (35), koji je devet dana kasnije podlegao teškim povredama, najverovatnije je ubijen, kažu za Srpski telegraf izvori bliski istrazi.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Uviđaj na mestu zločina

- Pretpostavlja se da je njega ubila ista ekipa koja je i naručila likvidaciju. Prvo, zadatak nije obavio kako treba, pa su nalogodavci danima strepeli da li će se Šarac probuditi i progovoriti, a kao drugo, dozvolio je da bude identifikovan. Jednostavno, naručioci nisu želeli da rizikuju da bude uhapšen i ispriča ko ga je angažovao - uvereni su naši izvori.

KURVE U ŠTEK-STANU

Policija je, pošto je identifikovala Ilića, krenula u pretres lokacija u Kraljevu i Beogradu, ali ga, prema očekivanju, nije našla.

- On je, između ostalog, imao i štek-stan preko puta "Ušća", gde je čak privodio prostitutke i vodio raskalašan život dok je čekao priliku da se približi Šarcu. Utvrđeno je da se u taj stan posle zločina nije vraćao - tvrde upućeni.

Kriminolog i analitičar Dobrivoje Radovanović za Srpski telegraf kaže da se često dešava da izvršilac plati glavom.

- U velikim svetskim mafijama to je uobičajena situacija i vrlo često se i unapred isplanira ubistvo onog ko je izvršio čistku u ime nekog. Tragičan kraj za ubicu se neminovno nameće ukoliko mu policija uđe u trag, zato se njegovi nalogodavci odlučuju da se otarase svedoka - kaže Radovanović.

Podsetimo, policija je Lazara Ilića identifikovala na osnovu otisaka na pištolju koji mu je u bekstvu ispao, a policija nije imala težak posao jer je pucač bio u policijskoj evidenciji zbog više od 100 krivičnih dela.

Otarasiti se problema

Kriminolog Duško Davidović za naš list potvrđuje:

- Česti su slučajevi takvih egzekucija. To je praksa, naročito u svetskim vojnim obaveštajnim službama, kao i kod ruskih obaveštajnih agencija. Princip je isti, otarasiti se problema koji može da napravi još veći problem.

KOBNA GREŠKA

RepublikaFoto: facebook.com
Aleksandar Šarac

Inače, Šarac, koji je znao da je na meti i bio izuzetno oprezan, te kuću nije napuštao bez obezbeđenja, pancira i blindiranog mercedesa, napravio je kobnu grešku kada je prihvatio poziv prijatelja u kog je imao poverenja, dečka jedne starlete, da popiju kafu. Sastanku je prisustvovao još jedan muškarac, dok je u garaži tržnog centra čekao Ilić, naoružan pištoljem sa prigušivačem i još jedan čovek, zadužen da prati žrtvu i obaveštava pucača o kretanju.

Cela zavera je rekonstruisana veštačenjem telefonskih komunikacija kojim je ustanovljeno da su dvojica "prijatelja", zatim izviđač i pucač komunicirali više puta, verovatno razmenjujući informacije o kretanju žrtve.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Lazar Ilić je osumnjičen da je prišao Šarcu s leđa i ispalio mu dva metka u potiljak iz pištolja brauning, kalibra 7,65 milimetara, znajući da žrtva uvek nosi pancir. Posle napada skinuo je crvenu jaknu, u kojoj su ga kamere snimile, i obukao plavu da bi zavarao trag, ali mu ni to nije pomoglo. Uveren da je završio posao, pobegao je kroz tržni centar, ali je bivši član "Pink Pantera" podlegao ranama tek devet dana kasnije.

Pretnje na Instagramu

Još početkom septembra na Instagramu su objavljene pretnje upućene Šarcu. Naime, na profilu Duh.grobarstva u objavi je Šarac predstavljen kao "cinkaroš", kojim će se "pozabaviti u narednom periodu".

- Imate zaštićene i nezaštićene svedoke-saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša, to jest nezaštićenog - Aleksandra Šarca. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011, kada je na 200 grama jedne supstance nađen njegov DNK, ali, naravno, neko drugi je odgovarao za to... - napisano je ispod video-snimka.

KLOPKU IZBEGAO SAMO TRI DANA RANIJE

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, Šarca su pripadnici "kavačkog klana" pokušali da kidnapuju 14. oktobra zajedno sa Lazarom Vukićevićem (30), koji je tada otet na Banovom brdu, Damirom Hodžićem (23) iz Bara i još jednim momkom iz Crne Gore. Hodžić je, inače, blizak rođak Alana Kožara, koji je letos ubijen na Krfu.

Hodžića i njegovog pratioca oteli su "kavčani" odmah čim su prešli granicu Srbije. Druga ekipa kidnapovala je Vukićevića na Banovom brdu i otad se svoj trojici gubi svaki trag.

- Istog dana "kavčani" koji su bili unajmljeni da likvidiraju Šarca poslali su mu poruku koja je glasila: "Dođi, uhvatili smo im šefa" i naveli tačnu adresu gde treba da se pojavi. Šarac je, međutim, nešto posumnjao i nije otišao na tu adresu, što mu je tada spaslo glavu, ali ne i tri dana kasnije.

Da se rat između dva crnogorska klana uveliko preselio u Srbiju, govori i to da policija ne isključuje da je ista ekipa "kavčana" odgovorna i za otmicu Gorana Veličkovića Goksija i ubistvo Ljubomira Markovića Kiće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading