SUROVA IGRA SA ALAJBEGOM: NEĆE DA GA UBIJU, SAMO GA RANJAVAJU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" Nenad Alajbegović Alajbeg (39) u utorak je ranjen treći put ove godine, a napad se desio u Ulici Goce Delčeva oko 19.30, kada je napadač sa kačketom u njega ispalio nekoliko hitaca, ali je ranjen samo u butinu. Prema našim saznanjima, napadači ni ovog puta nisu hteli da ga ubiju, već samo da ga zastraše, a u pitanju je opet kriminalni klan blizak "kavčanima".

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ/MUP/Pixabay.com/fotomontaža
Nenad Alajbegović

Kobne večeri Alajbeg je verovatno prilazio svom automobilu kada se ispred njega pojavio plaćenik i ispalio kišu metaka, a zatim pobegao. Ranjen u nogu, pozvao je taksi, koji ga je prevezao u Urgentni centar.

- Doktorima je samo rekao u kojoj ulici je ranjen, a kada je stigla policija, opet je odbio saradnju i ponavljao da nema predstavu ko ga je napao i zašto. Ista situacija desila mu se i 22. juna, kada se u Urgentnom pojavio takođe zbog rane na butini - priča naš izvor iz istrage.

Kako saznajemo, protivnička grupa bliska "kavačkom klanu" namerno ne želi da ubije Alajbega, već ga samo ranjavaju svaki put kada izađe iz bolnice. Tako je policija u utorak na uviđaju pronašla šest čaura, koje je napadač ispalio pored Nenada.

- Na taj način ga non-stop drže u strahu i kažnjavaju ga za stare grehove. Šalju mu jasnu poruku da mogu da ga ubiju kad god žele, a sve to njega ubija psihički i ne zna kako da se zaštiti. Jedino što je zimus preduzeo je postavljanje nadzornih kamera na zgradu u kojoj živi u Ulici narodnih heroja 25 - naglašava naš izvor i dodaje da policija i ovog puta, kao motiv pucnjave, ispituje neraščišćene račune povezane sa trgovinom narkoticima.

Kako izađe iz bolnice, pripadnici suprotne grupe ga upucaju, čime mu šalju poruku da ga drže u šaci

Alajbegović je poznat policiji od 12. godine, kada je prvi put priveden, a do 2011. godine je već bio osumnjičen za 68 krivičnih dela, uglavnom za trgovinu drogom.

Druga mu ubili i zakopali

Alajbegović je prilikom napada u januaru ove godine bio sa Aleksandrom Halabrinom (26), čiji leš je 16. maja pronađen zakopan kod Sopota.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Aleksandar Halabrin

Halabrin je nestao skoro dva meseca ranije na Banjici, a obdukcijom je utvrđeno da mu je ubica pucao u glavu.

Halabrin je nekoliko dana pre nestanka stigao u Srbiju iz inostranstva. Prema rečima njegove porodice, jedno vreme je radio u Češkoj.

 

Pre 23. juna, kada je upucan ispred svoje zgrade, ranili su ga i 25. januara, takođe na istom mestu, a još uvek niko nije uhapšen za te napade. Na njega su pucali i u junu 2019, kod opštine Novi Beograd, kada je ranjen u stomak. Serija zastrašivanja počela je ispred Nenadove zgrade u julu 2010. godine, kada su na njega pucali prvi put dok je izlazio iz ulaza, ali su ga sva tri metka, slučajno ili namerno, promašila.

 

Četvorica mrtvih vođa "Grobara"

U poslednjih devet godina, koliko traje rat za prevlast zavađenih frakcija navijača Partizana, ubijena su čak četvorica vođa sa južne tribine i teško ili lakše ranjeno nekoliko njih.

- Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Marković Kića (39) poslednja je žrtva ovih obračuna. On je 1. novembra 2019. izrešetan u Ulici Grčića Milenka na Pašinom brdu

- Vođa grupe "Janjičari" Aleksandar Stanković (30), zvani Sale Mutavi, ubijen je 13. oktobra 2016. dok je ulazio u svoj automobil u blizini Centralnog zatvora

- Alena Kostića Kubija (27), vođu "Zabranjenih", 13. avgusta 2016. ubio je komšija u Železniku, i to posle problema koji navodno nisu imali veze sa ratom navijača

- Vođa navijačke grupe "Jang bojs" Aleksandar Joksić (35) izrešetan je 29. septembra 2015. u Rakovici

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading