POTRESNA ISPOVEST: Mog brata više nema, nema i pravde

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adam Rakočević (22) proglašen je juče u Višem sudu krivim za izazivanje saobraćajne nesreće 12. februara ove godine, u kojoj je stradao vozač GSP Bojan Perać (31). Za to delo dobio je dve godine i šest meseci zatvora, dok je za posedovanje narkotika u kolima i kršenje kućnog pritvora dobio tri meseca plus šest meseci, pa je jedinstvenom kaznom osuđen na ukupno tri godine i tri meseca.

RepublikaFoto: Aleksandar Nalbantjan
Boris Perać

U sudnici na izricanju presude pojavio se samo rođeni brat stradalog vozača jer je Bojanov otac Bora u Beču, a majka nije mogla doći zbog lošeg zdravstvenog stanja.

- Presuda je smešna. Tih dve i po godine su za smrt nekoga ko je imao tek 31 godinu. To poručuje da svako može da se nadrogira i ubije nekog i prođe nekažnjeno. Kada sam čuo kolika je presuda, osetio sam se užasno. Jasno mi je da to mog brata neće vratiti, ali to ne treba da bude nikakav izgovor za ovako smešne i bedne kazne - rekao je novinarima Boris Perać.

On kaže da je njihova majka u teškom stanju i da će joj ova sramna presuda još više produbiti rane.

- Od kada se desila nesreća nema dana da mama nije popila lekove za smirenje samo da može da izdrži dan. Makar se pravdi nadala, ali ništa od toga - naglasio je neutešni brat stradalog mladića.

U optužnici je navedeno da je Rakočević kobnog dana brzinom od 50 km/h prošao kroz crveno svetlo na raskrsnici Cara Dušana i Tršćanske ulice i zakucao se u autobus 45, koji se od siline udara odgurnuo do suprotne trake, u kojoj je bio autobus na liniji 15 koji je vozio Perać. On je poginuo na licu mesta, a dvoje putnika iz autobusa na liniji 45 je povređeno. Adamu je u krvi pronađena marihuana, a kesica iste droge nađena je i u njegovom pežou.

Rakočević je tog jutra, bežeći od interventne, prekršio kućni pritvor od šest meseci, u kojem je proveo samo tri meseca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading