Kolege preminulog drvoseče ispričale šta se desilo u šumi: Bukva je pala pravo na njega i zgnječila ga!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

21.10.2020

00:38

Ekipa hitne pomoći iz Prijepolja prekjuče popodne mogla je samo da konstatuje smrt 21-godišnjeg S. H. iz Brodareva na koga je, dok je sa kolegama sekao stabla u jednoj šumi u selu Milakovići, pala ogromna bukva.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nesreća se dogodila u nedelju nešto posle 15 sati na teško pristupačnom terenu, 13 kilometara od Brodareva.

Sa dvojicom kolega iz firme koja se bavi eksploatacijom i preradom drveta, S. H. se prekjuče obreo u Milakovićima. Posao im je bio, ispričao je  poznaninik nesrećnog mladića, da u državnoj šumi poseku i izvuku drveće koje se od svoje težine nagelo i izvalilo iz korenja. Zbog zahtevnosti posla i terena u Milakoviće su došli sa tegljačem i buldožerom koji je krčio teren do šume predviđene za seču.

Posle neko posečenih stabala došao je red i na jednu ogromnu bukvu – ispostavilo se po E. H. kobnu - prečnika 70 centimetara koja se nalazila na strmini iznad potoka.

e-stock/M. LUČIĆ
Foto: Ilustracija

- Zbog debljine bukve S. H. je morao da joj prilazi sa svih strana da je seče. Pri kraju zadnjeg reza, dok se očekivalo da drvo padne na jednu stranu ono se okrenulo i palo na drugu, pravo na drvoseču i pritisla ga. Bukva je bila visoka preko 20 metara, nije imao nikakve šanse da joj umakne - kaže sagovornik.

S. H. je dobio udarac u glavu usred koga je preminuo na licu mesta. Nadajući se da je još uvek živ njegove kolege su pokušale mu pruže pomoć i da ga izvuku ispod stabla, ali ono je bilo teško da bi ga pomerili. Kako su kasnije ispričali, E. H. je u trenutku samo nestao ispod drveta.

Komentari (0)

Loading