EPIDEMIJA BOGINJA SE ŠIRI: Izolovan student u Vranju

Autor: Republika

Hronika

20.10.2017

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Student (24) izolovan je na infektivnom odeljenju Opšte bolnice zbog oboljenja malih boginja, potvrdio je Zavod za javno zdravlje u Vranju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Epidemije se širi ogromnom brzinom

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković izjavio je za "Blic" da su analize krvi i brisa grla, koje su uradili i dostavili stručnjaci Instituta "Torlak" iz Beograda potvrdile da je student stomatologije u Prištini zaražen malim boginjama.

- Pacijent je oboleo 8. oktobra, a u Domu zdavlja u Bujanovcu potvrdili su da nije vakcinisan. Na bolničkom lečenju u Zdravstvenom centru je od 13. oktobra. Kada je oboleo, mladi Albanac bio je u kontaktu sa porodicom u Končulju. Kontaktirao je i sa porodicom svoga strica u Prištini. Pacijent je na infektivnom odeljenju izolovan. I dalje je na lečenju sve dok se ne oporavi - rekao je dr Stanković.

Posle pojave malih boginja u opštini Bujanovac, Zavod za javno zdravlje prosledio je svim domovima zdravlja u sedam opština Pčinjskog okruga predlog mera za pooštreni epidemiološki nadzor.

Stručnjaci higijenskog zavoda u Vranju nemaju saznanja o novim slučajevima obolelih od morbile u opštinama Preševo i Bujanovac.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje planirali su da obave medicinski nadzor nad porodicama obolelog studenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading