Šarićevci se dopisivali preko "Farme"

Autor:

Hronika

13.10.2017

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizijski rijalitiji, osim pažnje običnih ljudi, svaki čas privlače i pažnju i policije. Osim pretnji i tuča učesnika koje su često imale epilog na sudu, inspektorima su veoma interesantne i SMS poruke koje se objavljuju na kajronu. Tako je svojevremeno otkriveno i da su zatvorenici preko rijalitija "Farma" komunicirali sa porodicom i svojim pajtosima na slobodi, a da je ovaj nov način komunikacije pronašao klan narko-bosa Darka Šarića!

RepublikaFoto: e-stock
Šifrovane poruke zadale glavobolju inspektorima. Nov način komunikacije pronašao klan pljevaljskog narko-bosa

Voli te mama

- Željko Vujanoviću, voli te tvoja mama najviše na svetu. Sama sam kod kuće. Tata je otišao kod babe. Vidimo se uskoro - glasila je jedna od poruka koja je objavljena u medijima, a koja se odnosila na pripadnika Šarićeve grupe, koja se tereti za šverc više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu.

Vujanović je u to vreme, 2010. godine, bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a optužnicom se teretio da je jedan od organizatora kriminalne grupe i Šarićeva desna ruka. Ipak, mnogo veće glavobolje policiji su zadavale šifrovane poruke koje običnom gledaocu nisu privlačile pažnju, a zbog čitave afere reagovala je i Uprava za izvršenje sankcija.

Zbog ove afere zatvori su pojačali pretrese u potrazi za telefonima kod zatvorenika

- Tokom "Farme" na kajronu na kome se objavljuju SMS poruke pojavile su se poruke upućene pritvorenicima, ali i poruke koje pritvorenici šalju prijateljima i poznanicima. Uprava je zbog toga izdala naredbu da se u svim zatvorima pojačaju mere kontrole nedozvoljenog posedovanja mobilnih telefona pritvorenika, a televiziji je skrenuta pažnja da ne emituje poruke pošto na taj način ometa krivične postupke koji će biti ili su već u toku - saopšteno je tada.

Pod lupom 24 sata

U saopštenju je objašnjeno da je dopisivanje pritvorenika registrovao dežurni operativni centar uprave, koji tokom 24 sata prati sva dešavanja na nivou izvršenja krivičnih sankcija i o tome odmah obavestio direktora uprave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading