STEFANOVIĆ APELUJE: Ne satanizujte porodicu policajca iz Tutina!

Autor: Tanjug

Hronika

04.10.2017

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas da na smirivanje tenzija Tutinu, nakon što je policajac u akciji ubio švercera, a potom je uhapšen, i naglasio da neće dozvoliti satanizaciju policije.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

- Ne želim da dozvolim satanizaciju policajca i njegove porodice kojoj se preti. Molim ljude da spuste tenzije - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Ministar je kazao da mu je žato zbog toga što se, kako je rekao, u slučajevima kada učestvuje više osoba različitih nacionalnosti, sve posmatra pod "lupom nacionalizma".

Podsetivši na slučaj od pre mesec dana, kada je u sred dana u Novom Pazaru Bošnjak pucao u policajca srpske nacionalnosti i ranio ga u stomak, Stefanović je zapitao šta bi bilo da je on tada rekao da je to bila "velikobošnjačka agresija na Srbiju".

- Zamislite da sam ja rekao ovo je velikobošnjačka agresija na Srbiju i ubijate srpske policajce. Zamislite kada bi se neko takvim jezikom i tonom obratio. To bi bilo skandalozno - rekao je Stefanović.

Podsetio je da je u Tutinu izvedena multietnička akcija, koju je vodio Bošnjak, a da je policajac koji je pucao do sada imao sve dobre ocene, da je "vrlo ispravan, bez ijednog disciplinskog postupka".

- Tužilaštvo je predložilo sudu, a sud mu je odredi pritvor. Tužilaštvo i sud će reći da li je sve bilo u skladu sa zakonom. Treba da sačekamo rezultate istrage, da se sve pokaže, a do tada spustiti tenzije - poručio je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Branko

04.10.2017 16:03

Da je policajac ubijen to bi bio samo jos jedan zalostan slucaj. Ali kad je to diler onda drvlje i kamenje na policajce. Sacekajmo da tuzilastvo i sud odradi svoje pre nego sto nekoga osudimo.

Goran

04.10.2017 16:05

Dok se ne utvrdi da je kriv, čovek je nevin.

sasa

04.10.2017 22:34

@Goran - lepo recenoe.Dlim Vase misljenje.

Nenad

04.10.2017 16:12

Treba čuvati policajce , nikako popuštati pred mafijom bez obzira kako se zovu i odakle dolaze.