Pekao devojku peglom i lomio joj kosti: Zver iz Novog Sada kukao na sudu da ČESTO PLAČE, žrtva rekla da nema snage da dođe da ga vidi

Autor: kurir.rs

Hronika

06.11.2019

09:49

Đorđe Lacković (24) iz okoline Bogatića, koji je pre osam meseci brutalno pretukao svoju devojku Ivanu Filipović (22), juče nije bio u stanju da iznese odbranu, zbog čega je početak suđenja odložen.

facebook.com/djordje lackovic
Đorđe Lacković

Lacković je juče u prostorije Osnovnog suda u Novom Sadu sproveden u pratnji policije iz pritvora u kom se nalazi od hapšenja. Njegovi branioci su odmah na početku obavestili sud da se optuženi ne oseća dobro, kao i da nije u stanju da iznese odbranu.

Pregledao ga veštak

- Da li ste se u pritvoru obraćali lekaru - upitala je Lackovića sudija.

- Jesam pre tri meseca, kad mi je prepisan "bensedin" - odgovorio je Lacković.

Sudija je potom donela odluku da Lackovića odmah pregleda sudski veštak, neuropsihijatar dr Boris Golubović. Nakon kraće pauze i razgovora koji je obavio sa optuženim nasilnikom, veštak je potvrdio da on nije u stanju da iznese odbranu.

- Primetio sam efekat plača, što znači da je optuženi na ivici da zaplače. Rekao mi je da mu se inače od kada je u pritvoru često dešava da plače. Puls mu je 112, ima crvenilo po licu i vratu, vlažni su mu dlanovi. Sve to ukazuje na anksioznost. Preporučujem lečenje u pritvorskim uslovima - rekao je, između ostalog, veštak.

facebook.com/printscreen
Ivana Filipović

Lackovićevi branioci su na to reagovali rekavši da bi mnogo bolje bilo da se njihov klijent leči u kućnim uslovima.

Žrtva psihički loše

- Tražimo da mu se pritvor ukine i zameni merom zabrane napuštanja stana. Razlozi za pritvor ne postoje, kao što nisu postojali ni prvog dana - rekla je u ime tročlanog tima Lackovićevih branilaca advokatica Sonja Manojlović.

SMETAJU MU NOVINARI

Lackovićev advokatski tim zatražio je juče od predsednice Osnovnog suda Vesne Erenin Đorđević da se sa suđenja isključi javnost. Oni su naveli da su mediji ti koji su već osudili njihovog branjenika. Sud je, međutim, odbio predlog za isključenje javnosti kao neosnovan. Đorđe Lacković uhapšen je u martu, nakon što je brutalno pretukao svoju devojku Ivanu Filipović u njihovom iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu.

Sudija je potom odložila početak suđenja, dok će se o predlogu Lackovićevih branilaca za ukidanje pritvora naknadno izjasniti.

Prethodno je Zorica Perić, zastupnica oštećene Ivane Filipović, obavestila sud da zverski pretučena devojka nije bila u stanju da se juče pojavi u sudnici.

- Ivana se ne oseća psihički dobro. Nije sposobna da uđe u istu prostoriju sa okrivljenim. Kaže da bi se onesvestila. Ona, ali i čitava njena porodica imaju policijsku zaštitu jer se od samog početka na njih vrše pritisci u vezi sa ovim postupkom i upućuju im se pretnje - rekla je Perićeva.

Podsetimo, Lacković je optužen da je svojoj devojci rukama, nogama i drvenom motkom polomio rebra i probio plućno krilo, zbog čega je završila u bolnici. On je takođe nesrećnu devojku pekao peglom, a potom ju je nožem ubadao u butine i isekao joj lice.

 

 

 

Komentari (0)

Loading