KAMERE SNIMILE DVOJICU BOMBAŠA: Hteli da raznesu biznismena!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija i dalje traga za napadačima koji su postavili eksploziv velike razorne moći na skuter i stub ispred zgrade na Vračaru u centru Beograda. Pretpostavlja se da je u vazduh trebalo da bude dignut biznismen koji živi u blizini ili jedan poznati kriminalac.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Napadač ostavio skuter bombu i otišao

Razorna moć

Policija je efikasnom akcijom sprečila mafijaški napad i deaktivirala dve eksplozivne naprave, a juče su se pojavili snimci na kojima se vide dva muškarca koji su postavili bombe.

Na prvom snimku, od 15. avgusta, vidi se kako mladić s kacigom na glavi u 7.28 dovozi skuter ispred zgrade, parkira ga, a potom odlazi. Osam dana kasnije, u noći između 22. i 23. avgusta, drugi muškarac s kapuljačom na glavi u 5.25 pojavljuje se preko puta zgrade.

- On najpre stoji, posmatra okolinu, a potom prelazi ulicu i ostavlja torbicu s eksplozivom na stubiću. Potom se nakratko udaljio, a onda vratio do stuba da proveri da li je sve spremno za detonaciju kako ne bi došlo do greške. Samo nekoliko sati kasnije policija je pronašla bombe i sprečila masakr u centru prestonice - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Ovako su postavljene bombe:

Kako saznajemo, eksploziv je bio tolike jačine da bi u slučaju detonacije razneo i susedne zgrade i lokale.

- Bomba nađena na skuteru nije imala usmerivač, a u njoj je bilo 200 gelera. Takav eksploziv koristi se za terorističke napade. Policajci još od devedesetih nisu videli toliku količinu eksploziva na jednom mestu - dodaje naš sagovornik.

Izbegnuta tragedija

Kako dodaje, ulica u kojoj su nađene bombe veoma je prometna, a ko zna šta bi se dogodilo da je došlo do eksplozije.

- Preko puta zgrade nalazi se kafić sav u staklu, u koji dolaze mnogobrojni gosti, među njima i ljudi iz vrha MUP. Nedaleko od zgrade nalazi se osnovna škola, a pored nje često prolaze zaposleni u Specijalnom sudu, ambasadama, dok se u susednom kafiću okupljaju navijači Partizana. Ne smem ni da zamislim kakve bi posledice bile da su bombe eksplodirale - priča izvor Srpskog telegrafa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading