POŽAR U NOVOM BEOGRADU: Majka slušala kako joj sin umire

Autor: M.Ž.L.

Hronika

28.08.2017

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je izbio u stanu broj 10 u zgradi u Ulici Jurija Gagarina 60, u novobeogradskom Bloku 53, poginuo je Zoran Pavković (54), dok je njegova majka Aleksandra (79) teško povređena.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Stan u kojem je stradao Zoran Pavković potpuno izgoreo

Požar je izbio u ponedeljak ujutru oko četiri časa, a još teže posledice izbegnute su zahvaljujući reakciji vatrogasaca.

- Pokojni Zoran je prvi primetio plamen i on je uspeo da izvede majku u hodnik, a potom se vratio da gasi požar. Ona je u hodniku pozivala u pomoć i slušala Zoranove jauke kada ga je plamen zahvatio. On je bio dobar čovek, živeli su ranije u stanu kod Sava centra, a onda su prodali taj stan. Zoran se sa majkom doselio ovde, a njegova sestra je kupila stan na Bežanijskoj kosi - ispričao je njihov komšija sa sprata.

Osim stana porodice Pavković, koji je potpuno uništen, što od dima, što od vode, oštećeno je još pet stanova. Drama je bila i u stanu iznad Pavkovića jer stanari od plamena i dima nisu mogli da izađu, već su ostali zarobljeni unutra.

- Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta, ali zbog blokiranog požarnog puta nisu mogli da dođu do pročelja zgrade, gde je požar bio. Umesto toga, morali su da uđu kroz garaže, da razvlače creva kroz podrum sve do drugog sprata - objašnjavaju očevici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading