(VIDEO) Mladići koje je žandarm pretukao su opasni nasilnici, pogledajte u snimku šta su prethodno radili!

Autor: TANJA MILOVANOVIĆ

Hronika

27.01.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno prebijanje mladića u centru Vranja! Srpski telegraf došao je u posed video-snimka premlaćivanja maloletnog V. V. (16) i S. D. (26), koje su na igralištu gimnazije "Bora Stanković" bejzbol palicama pretukli Davor Aleksić, pripadnik Žandarmerije, i Miša Stojmenović zvani Mladoženja.

RepublikaFoto: Republika
Žandarmi tuku decu u Vranju 

Na snimku koji su 13. januara 2019. oko devet sati ujutru zabeležile sigurnosne kamere vidi se kako se Aleksić i Stojmenović audijem zaustavljaju pored mladića i izleću iz automobila.

Najpre jedan od osumnjičenih nogom udara momka koji je bio tik uz vozilo, nakon čega ovaj pada u sneg. Potom ga drugi udara palicom i šutira po telu i glavi. Za to vreme, napadnutom mladiću pritrčava drug kako bi mu pomogao, a osumnjičeni kreću i na njega i brutalno ga tuku bejzbolkom.

Aleksić i Stojmenović ubrzo su identifikovani i privedeni, ali im nije određen pritvor.

Tad je otkrivena i druga strana priče. Naime, pre napada došlo je do incidenta u kafiću "Gajba", koji drže osumnjičeni. V. V. i S. D. su lomili i razbijali sve pred sobom, a na meti su im se našli i radnici lokala.

Na snimku se vidi kako policajac i njegov drug obaraju mladiće u sneg i šutiraju ih po glavi i telu

- Istog dana, samo sat vremena pre nego što su prebijeni, S. D. i V. V., inače sestrić gradskog većnika, došli su u kafić i maltretirali radnike. Najpre su vređali i ponižavali prisutne u lokalu, da bi potom počeli da lome inventar. S. D. je izvadio i nož i pretio prisutnima. Tortura je trajala duže od sat vremena, a nakon što su otišli iz kafića, radnici su pozvali vlasnike. Aleksić i Stojmenović su potom presreli momke i pretukli ih - kaže naš izvor.

Jurili ga

Na snimku iz kafića "Gajba" vidi se kako V. V. i S. D. jednog radnika udaraju stolicom. Nakon toga ga izbacuju iz lokala, a potom kreću da ga jure kroz obližnji park. Pokušali smo da stupimo u kontakt s roditeljima maloletnika, ali se oni nisu javljali na telefon.

O svemu ovome svedoči i snimak sigurnosnih kamera iz kafića.

- Šta god da su ti mladići uradili, žandarm nije trebalo da uzima pravdu u svoje ruke, već da pozove policiju - priča naš sagovornik.

Protiv S. D. i V. V. podnete su prijave za nasilničko ponašanje, dok se Aleksić i Stojmenović terete za nanošenje lakih povreda.

Bez komentara

Kako su preneli mediji, žandarm Davor Aleksić, koji u trenutku incidenta nije bio na dužnosti, posle napada zbrinut je na psihijatrijskom odeljenju zbog pretrpljenog stresa i zadržan je na jednodnevnom posmatranju. Reporteri Srpskog telegrafa pokušali su da stupe u kontakt s Aleksićem, ali je njegov broj telefona bio nedostupan.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading