(VIDEO) Stefanović: Uhapšene osobe koje su zapalile kuću Milana Jovanovića!

Autor: Republika

Hronika

23.12.2018

11:30 >> 11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je na vanrednoj konferenciji za novinare da je policija uhapsila nalogodavca i dve osobe koje su odgovorne za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica Aleksandar Marinković (1993) i B.S.C. (1981) za ovo krivično delo angažovao Igor Novaković (1977) iz opštine Grocka.

Sagovornik Srpskog telegrafa otkrio je detalje o ovom slučaju.

- Marinković je pozajmio novac od Novakovića, koji mu je ponudio da u zamenu za dug odradi jedan posao za njega. Marinković je prihvatio i sa prijateljicom se odvezao do kuće Milana Jovanovića. Navodno su hteli samo da zapale njegov mercedes, ali se vatra brzo proširila i zahvatila kuću. Nakon toga se Marinković napao sa Novakovićem koji ga je dodatno častio za "dobro obavljen posao" - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Naš sagovornik navodi i da se policijska istraga nastavlja kako bi se utvrdilo da li još neko stoji iza napada na Jovanovića, odnosno da li je Novaković naručio paljenje po nečijem nalogu.

Stefanović je naglasio da je i u ovom slučaju policija pokazala da dobro radi svoj posao i da građani nemaju razloga za brigu, već da treba da se osećaju sigurno i bezbedno. 

- Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela - rekao je ministar. On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela. "Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela", naglasio je Stefanović.

Niko otpušten u Vršcu, mi zapošljavamo, ne otpuštamo

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je danas, povodom informacija da je jedna bibliotekarka iz Vršca dobila otkaz od direktorke te institucije, inače članice SNS, da je niko još nije otpušten i da je aktuelna vlada Srbije za povećanje zaposlenosti, a ne otpuštanja. Stefanović je kazao da je tu vest video iz medija, i da niko još nije otpušten. 

- Niko još nije dobio otkaz. Ne mogu da komentarišem nešto što je neko tražio. Rasprava u našem društvu se vodi i o tome što neko traži. Po meni je dobro da se ne desi nikakva loša stvar ni toj ženi, ni drugima - rekao je on. Stefanović je istakao da aktuelna vlada radi na zapošljavanju ljudi, a ne otpuštanju. - Smanjili smo nezaposlenost sa 26 odsto na nekih 11,3 procenata. Mi smo vlada koja se bori protiv nezaposlenosti - podvukao je on. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading