Mesecima terorišu ljude u Subotici! Grupa klinaca pljačka i maltretira građane, a policija im ništa ne može!

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

15.12.2018

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Subotička policija dobila je prijavu za napad i pokušaj krađe, a oni koji su napali Danijelu J. od ranije su poznati policiji.

Foto: Ilustracija

Naime, Subotičanku je pokušala da opljačka grupa dece, među kojima ima mališana od svega desetak godina, ali i mlađih i starijih tinejdžera.

Danijela J. je uspela da zadrži svoju torbu i izbegne veće posledice incidenta, ali je među njenim sugrađanima mnogo žena i muškaraca koji su ostali bez ličnih stvari i novca i koje su povredili.

Incident

Incident se, priča nam Danijela J., dogodio na početku Radijalca, subotičkog naselja i šetališta. Na ulici je bilo ljudi i ono što je već dobro poznato građanima je da ova grupa huligana ne preza ni od koga i ni od čega, već u pljačku, otimanje nakita i torbi ili novca najčešće kreću usred bela dana, i to pred brojnim prolaznicima.

- Osetila sam da mi neko vuče torbu sa ramena. Okrenula sam se i ugledala nisku osobu. Na trenutak sam pomislila da je to možda moj mlađi sin i da hoće da se našali sa mnom, ali sam shvatila da je reč o dečaku kojeg ne poznajem i koji možda ima oko deset godina. Jako je vukao ranac i već mi je torba bila na laktu kada mi je bilo potpuno jasno da želi da mi je ukrade. Bio je najmlađi u velikoj grupi koja se nalazila oko njega. Od šoka, straha, ali i besa i nemoći počela sam da vičem na njih. Ostali su tada samo prošli i on je pustio moju torbu. Srce mi je jako lupalo. Mnogo sam se uplašila, šok koji sam preživela će me dugo pratiti, a oni su se glasno smejali - kaže Danijela J.

Prešla je na sredinu šetališta i odmah pozvala policiju.

- Jedva sam uspela da ispričam šta se dogodilo. Bilo je užasno poražavajuće kada su mi u telefonskom razgovoru rekli da, nažalost, oni ne mogu ništa da učine jer su u pitanju maloletnici, a one punoletne kada uhapse, oni ubrzo opet nastave po starom. Takođe, znam da su dvojica iz te grupe pre mesec dana bili uhapšeni i već su napolju. To je zaista strašno i nedopustivo. Na sreću, ja sam od svih sugrađana koji su bili na meti ove grupe najblaže prošla. Sada se stalno okrećem na ulici i u strahu sam i za decu. Za ime boga, da li postoji neko ili nešto što može da ih zaustavi - pita Danijela J.

Na meti i stariji

Subotičani dobro pamte i napad ovih huligana na starijeg čoveka u naselju Prozivka.

- Komšija moje majke je u naselju Prozivka bio u menjačnici. Verovatno su ga pratili jer kada je zamenio novac jedan ga je na ulici uhvatio za ruke, drugi ga je opljačkao i još ga je udario i čovek je pao. Znam i za slučaj žene kojoj su toliko vukli lančić sa vrata da je izgledalo kao da je neko davio. Bila je plava - podseća Subotičanka, i dodaje da je tetka njenog supruga vozila bicikl kada su je gurnuli sa njega i ukrali joj torbu, dok su starijoj poznanici za kratko vreme ukrali lančić, a zatim novčanik.

Na sve prijave građana policija je reagovala. Mnogo puta bilo je saopšteno da su uhapšeni kradljivci nakita i drugih ličnih stvari građana, međutim, ova grupa i dalje radi po svom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading