Kako je likvidiran saradnik Luke Bojovića

Autor: Novosti, Republika

Hronika

02.12.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Popović, zvani Vlada Pop (43), ubijen je u subotu uveče oko 22 sata u kafiću “Kafeteka” u Ulici vojvode Šupljikca.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vladimir Popović

Žrtva je odranije poznata beogradskoj policiji, kao blizak saradnik Luke Bojovića i kriminalne grupe “škaljarci”. Policija je u subotu uveče proglasila akciju “Vihor”, u potrazi za ubicama. U pucnjavi je ranjen u nogu i jedan mladić (23), koji je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar na dalje lekarsko zbrinjavanje.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, Popović je ubijen u klasičnoj sačekuši. Navodno, dvojica maskiranih muškaraca upala su u lokal i iz automatskog oružja ispalila više hitaca u Popovića. 

Tom prilikom, ranjen je mladić, koji je bio gost u kafiću. Vlada Pop je izdahnuo, a napadači su pobegli u nepoznatom pravcu automobilom marke “audi”. Policija je odmah proglasila akciju “Vihor” i blokirala grad, zaustavljajući sva sumnjiva vozila u potrazi za nepoznatim počiniocima.


U trenutku pucnjave, u skoro svim lokalima koji se nalaze u neposrednoj blizini “Kafeteke”, bilo je mnogo gostiju. Budući da je policija potpuno blokirala deo grada gde se pucnjava dogodila, njima je bilo onemogućeno da napuste mesto zločina tokom policijskog uviđaja. Forenzičarske ekipe pretraživale su teren u potrazi za dokazima koji bi mogli da dovedu do ubica.

Inače, ubijeni Vladimir Popović odranije je poznat policiji i srpskim pravosudnim organima. Dovođen je u vezu sa klanom Luke Bojovića, a u žižu javnosti dospeo je nakon optužbi da je sa Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem izvršio iznudu od dvojice biznismena, Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Popovića.

Oni su terećeni da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone pokušali da iznude novac, a uhapšeni su prošle godine u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu 
“Havana” na Slaviji, čiji je vlasnik, navodno, bio ubijeni Popović.

Popović, Đurić i Kostić označeni su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog “škaljarskog klana”. Popović, koji je i upravnik “Havane”, navodno je prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, navodno je visoko u hijerarhiji klana,a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu “Durmitor”, u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno nekoliko pripadnika klana.

- Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vreme kada je komandant ove jedinice bio general Bratislav Dikić ispričao je svojevremno izvor u MUP. - Tada je postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem. Konkretno, podaci o njegovoj saradnji sa Popovićem postoje već pet godina.


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading