Evo kada Čume izlazi iz zatvora: Povukao molbu za uslovnu, ovo je razlog!

Autor: Republika

Hronika

23.11.2018

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Buha Čume povukao je svoju molbu iz septembra meseca za uslovni otpust iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, zbog čega je otkazana sednica suda za odlučivanje o molbi koja je trebalo da bude održana u utorak. Prvi svedok saradnik u Srbiji je 29. oktobra povukao molbu sa obrazloženjem da ga je prevarila uprava zatvora.

Foto: facebook.com/Legende devedesetih
Ljubiša Buha Čume sa nekadašnjom ženom

Nakon Buhinog dopisa kojim je zatraženo hitno povlačenje molbe, sud je doneo rešenje kojim se njegova molba odbacuje, navodi se u rešenju suda u koje je Tanjug imao uvid.

Buhi su spojene tri kazne zatvora od dve godine i osam meseci, godinu dana i dva meseca i još godinu dana u jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci. Buhi cela kazna ističe u leto 2019. Prvi uslov za prevremeni otpust iz zatvora je izdržao pošto je odslužio dve trećine kazne, dok drugi uslov zahteva pozitivno mišljenje uprave zatvora o vladanju i budućem ponašanju. Buha je uhapšen u novembru 2015. godine i od tada je stalno u zatvoru, odnosno pritvoru ili kućnom pritvoru koji mu se uračunava u zatvorsku kaznu. Na kaznu zatvora zatvora od dve godine i osam meseci zatvora na koju je osudjen zbog tri krivična dela među kojima je i prikrivanje kradenog ferarija, pretnji jednom policajcu i ometanja istage, a na 14 meseci zbog vređanja tužioca.

Buha je bio prvi svedok saradnik u Srbiji, i sarađivao je sa tužilaštvom u slučajevima protiv pripadnika "zemunskog klana" i optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading