RTS U NOVIM MEDIJIMA


IZVOR: Katarina STAMATOVIĆ - 14.03.2018 | 20:30


RTS Planeta je zbirka servisa koja omogućava gledaocima i slušaocima da na internetu gledaju sve programe uživo ili odloženo. Na toj platformi svima je dostupan i arhiv Televizije i Radio Beograda. Uz 11 tematskih kanala i četiri radijska programa, RTS Planeta trentno nudi više od 4.600 emisija i muzička izdanja PGP RTS-a.

Foto: youtube.com/Parovi TV HAPPY

RTS

- Ovaj projekat predstavlja istorijski momenat, jer je od velikog značaja. RTS Planeta je budućnost gledanja televizije i slušanja radija i kao i svi veliki javni medijski servisi koji imaju bogate programske arhive, mi nastojimo da to programsko blago koje je ne samo nacionalno već i evropsko kulturno blago, na ovaj način učinimo dostupnim svim internet korisnicima širom sveta - kaže Tanja Ćitić iz Sektora RTS-a za razvoj i nove poslove.

Na jedan klik postaje dostupno 60 godina televizijskog ali i 95 godina radijskog programa. Emisije, filmovi koji su obeležili epohu ali i audio-zapisi istorijskih događaja, poput govora kralja Petra Drugog u Londonu 1941. ili obraćanja Ive Andrića tokom dodele Nobelove nagrade već su deo RTS Planete.

-RTS Planeta je udahnula novi život i radiju. Neke od najstarijih pesama će moći na ovoj platformi da se pronađu. Između ostalog, dostupna je i prva ploča iz 1959. godine "Zvižduk u osam", ali i novija izdanja. U posebnu kategoriju spadaju priče koje dopisništvo RTS-a snima u 25 gradova Srbije i koje se mogu pretraživati po imenu grada ili temi. To znači da će gledaoci iz celog sveta moći da gledaju reportaže iz kog god grada žele.