Najveće HITOVE potpisao je Kornelije Kovač! Od Korni grupe, preko Zdravka Čolića, pa sve do Lepe Brene!


IZVOR: Republika - 13.09.2022 | 07:18


Ovo su najveći hitovi koje je napisao Kornelije Kovač.

Foto: Tanjug
Najveće HITOVE potpisao je Kornelije Kovač! Od Korni grupe, preko Zdravka Čolića, pa sve do Lepe Brene!

Kornelije Bata Kovač, preminuo je danas u 81. godini u Beogradu. Iza sebe je ostavio brojne hitove koji se slušaju generacijama unazad, a kako se radi o vanvremenskim hitovima i buduće generacije će odrastati uz njegove hitove.

Nakon što je napustio grupu ''Indeksi'', osnovao je ''Korni grupu'' sa kojima je snimio Pastir i cvet, Ivo Lola, Divlje jagode, Etida, Trla baba lan, Oj dodole i Put na istok. 

Foto: Medija centar Beograd

Kornelije Kovač preminuo

Veliki je broj hitova koje je Kornelije potpisao, među njima su April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica, Ona spava, Pjevam danju, pjevam noću, Stanica Podlugovi, Ti možeš sve, Ti si bila, uvijek bila, Ti si mi u krvi koje je otpevao Zdravko Čolić.

Zatim Budi dobar i misli na mene, Zlatni dan, Milo moje, Ručak za dvoje, Ti si čovek moj koje je svojim divnim glasom predstavila Bisera Veletanlić., kao i hitovi Generacije 5  Nezaboravni, Ti samo budi dovoljno daleko, Umoran od svega. Olivera Katarina je otpevala Ljubav, Vatra, Sanjam...,  a Zlatko Pejaković Uspomene, uspomene, Kad jednom zaželiš, Ove noći jedna žena mirno spava...

Ono što retko ko zna jeste to da je potpisao i brojne pesme za narodnu muziku, pa je tako Lepoj Breni stvorio hitove Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije.