VELIKA TAJNA IZ KARIJERE POPULARNOG PEVAČA POVEZANA SA POKOJNOM SLAĐANOM MILOŠEVIĆ: O ovome se godinama ćutalo, niko ništa nije mogao da nasluti!


IZVOR: Republika/M. I. - 26.03.2024 | 14:18


Čuvena pesma Olivera Mandića je bila namenjena Slađani Milošević!

Foto: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC
VELIKA TAJNA IZ KARIJERE POPULARNOG PEVAČA POVEZANA SA POKOJNOM SLAĐANOM MILOŠEVIĆ: O ovome se godinama ćutalo, niko ništa nije mogao da nasluti!

Pevačica Slađana Milošević preminula je u Zemunskoj bolnici nakon duge borbe sa teškom bolešću. Prošle godine hitno je hospitalizovana zbog lošeg zdravstvenog stanja, a o tome se mnogo pričalo. Slađana je bila poznata po tome da retko daje intervjue i retko se pojavljuje u javnosti, ali nedavno je, nakon duže pauze, pričala o privatnom životu, ali prvenstveno o svom zdravstvenom stanju.

Slađana Milošević smatra se jednom od ikona jugoslovenskog crnog talasa, a kao vrlo mala počela je da ide na časove klavira. Zbog ekscentričnog izgleda odmah je bila zapažena i sve oči su bile uprte u nju, što joj je i krčilo put u karijeri, te je napravila haos i bum koji do danas mnogi pamte, kako stavom, tako i stilom. 

Foto: ATA Images

 

 

Godine 1977. izdaje numeri "Au, au" i upravo te godine nastupa kod Hajdučke česme pre "Bijelog dugmeta".

Oliver Mandić je velika zvezda, a njegov najveći hit "Ljuljaj me nežno" namenjen je upravo rokerki Slađani Milošević, što je ona tada odbila zbog uspona u karijeri.

- Marina Tucaković je napisala tekst, a Oliver Mandić aranžman i ta pesma mi se i tada i danas mnogo dopada. Ali, da sam nakon “Se*si dame” snimila tu pesmu, moja karijera kakvu danas imam i koju sam želela, nikada se ne bi dogodila. Moram da nagovorim Olivera da snimimo duet, da je otpevamo zajedno – rekla je Slađana gostujući svojevremeno gostujući u jednoj emisiji.

BONUS VIDEO: