"NIKO NIJE ZNAO DA NOSIM POCEPANE ČARAPE" Jeleni Karleuši je na početku karijere pomogla OVA pevačica: Majka mi je imala platu DVE MARKE!


IZVOR: Republika/B. P. M. - 22.10.2023 | 15:50


Popularnoj pevačici Jeleni Karleuši je na početku karijere pomogla starija koleginica!

Foto: ATAImages
"NIKO NIJE ZNAO DA NOSIM POCEPANE ČARAPE" Jeleni Karleuši je na početku karijere pomogla OVA pevačica: Majka mi je imala platu DVE MARKE!

Pevačice Jelena Karleuša i Dragana Mirković godinama gaje odnos pun poštovanja. Karleuša nikada nije krila da je njen put do zvezda bio trnovit, a više puta je pričala o tome koliko joj je Dragana pomogla na početku karijere, tako što joj je pozajmila novac za prvi album.

Foto: ATAImages

Jelena Karleuša

- Kada sam počinjala karijeru, sa nepunih 16 godina, bila je jako teška situacija. Balkan je goreo u ratnom plamenu, a ja sam te ’95-te snimila prvi album. Moja majka je pozajmila pare za to od Dragane Mirković. Da! Dragana Mirković mi je pozajmila pare za prvi album. I dok se moja majka hvatala za glavu kako ćemo joj vratiti 25.000 maraka, jer je u to vreme imala novinarsku platu dve marke, ja sam mučila drugu muku – nisam imala za čarape - govorila je Jelena svojevremeno i dodala:

- I kad kupim jedne, ja ih čuvam, ali džabe. Uvek sam ih nekako krpila i lepila lakom za nokte, izmišljala neke gluposti. Pojavljivala sam se na TV-u, nasmejana, puna sebe, ubeđivala i voditelje i gledaoce da sam ja, drčna klinka sa Novog Beograda, nova Madona. Niko nije znao da novobeogradska Madona ispod pozajmljene haljine krije najlon čarape ulepljene lakom. Godine su prolazile, a ja sam se namučila kao pas. Madona iz kraja postala je opštepoznata JK. Dragani sam vratila novac - otkrila je Karleuša.

Foto: Miomir Milić

Dragana Mirković

BONUS VIDEO: