DANAS OBLAČNO I HLADNO VREME, UJUTRU MRAZ! Slabe padavine samo u nekim delovima zemlje, EVO kakvo nas vreme očekuje narednih sedam dana!


IZVOR: Republika - 23.11.2023 | 06:14


U Srbiji će danas biti oblačno i hladno, ponegde sa slabim padavinama, u nižim predelima sa rosuljom, a na visokim planinama sa slabim snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić
DANAS OBLAČNO I HLADNO VREME, UJUTRU MRAZ! Slabe padavine samo u nekim delovima zemlje, EVO kakvo nas vreme očekuje narednih sedam dana!

Na severu Vojvodine ujutru slab mraz, pre podne umereno oblačno, po podne pretežno sunčano. Vetar slab do umeren severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Uveče i tokom noći očekuje se smanjenje oblačnosti i u većini ostalih predela. 

Najniža temperatura od -1 °C na severu Vojvodine, do 8 °C u Negotinskoj Krajini, najviša dnevna od 5 do 10 °C. 

U Beogradu će biti oblačno i hladno, u višim delovima grada kratkotrajno sa rosuljom. Kasnije po podne doći će do postepenog razvedravanja. Vetar slab do umeren severozapadni, uveče u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 3 °C, najviša dnevna oko 6 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti oblačno, od subote i hladno, sa čestim padavinama - kišom u nižim, snegom u brdsko-planinskim predelima uz formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača. Veća količina padavina očekuje se u petak u drugom delu dana i u subotu. Takođe, u subotu sa padom temperature, kao i u nedelju, uslova za sneg biće ponegde i u nižim predelima Srbije, a manja verovatnoća pojave je na severu zemlje. 

BONUS VIDEO: