PALMA: JAGODINA DOBIJA TRI ZATVORENA BAZENA čija se izgradnja NE FINANSIRA ni iz LOKALNOG ni iz REPUBLIČKOG BUDŽETA, već finansira PRIVATNA KOMPANIJA!


IZVOR: Republika - 23.03.2022 | 12:50


Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma obišao je danas izgradnju tri najsavremenija zatvorena bazena u Jagodini, koji će u svom sastavu imati tri igraonice za decu, spa centar, sportsku halu kao i više od sto apartmana za smeštaj 500 ljudi.

Foto: Jedinstvena Srbija
PALMA: JAGODINA DOBIJA TRI ZATVORENA BAZENA čija se izgradnja NE FINANSIRA ni iz LOKALNOG ni iz REPUBLIČKOG BUDŽETA, već finansira PRIVATNA KOMPANIJA!

On je tom prilikom rekao da će deca iz Jagodine i drugih gradova Srbije imati najsavremenije uslove da nauče da plivaju i dodao da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji nije finasirao gradnju bazena iz budžeta, ni lokalnog, ni republičkog, dok su pojedini gradovi u Srbiji  od  države za izgradnju zatvorenog bazena dobijali izmedju 7 i 10 miliona evra.

U Jagodini je to to uradio investitor, odnosno preduzeće Visokogradnja.

- Zašto ovo preduzeće investira u izgradnju bazena, zato što Jagodinu godišnje poseti više od 400.000 turista, a izgradnjom bazena Jagodina će dobiti i zimski turizam. Sportisti iz drugih gradova Srbije će dolaziti u Jagodinu na pripreme, jer u sklopu bazena ima 100 apartmana za smeštaj  500 ljudi. Pored bazena Jagodina će u narednom periodu dobiti i dva odeljenja državnih fakulteta, a reč je o ekonomskom i medicinskom - kazao je Marković.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

Predsednik Skupštine grada Jagodine je istakao da je veliko interesovanje mladih da dođu da žive i rade u Jagodini, jer to je grad koji, kako je rekao, ima sve uslove koje oni zahtevaju u 21. veku.

Jagodina kao grad je interesantna i za izgradnju stambenih zgrada, a pravi se i još jedan hotel u turističkoj zoni koji će u lokalima koje poseduje zaposliti između 150 i 200 mladih ljudi.

- Kada uveče šetate kroz jagodinski turistički kompleks, videćete  automobile sa tablicama iz cele Srbije. Tokom prošle godine za vreme korone u Jagodini nije bilo soba za izdavanje jer su sve bile zauzete. Razvili smo i industrijski turizam gde veliki broj mladih ljudi radi i  nije onda slučajno kada i stranci kupuju stanove u Jagodini. U odnosu na prošli popis u Jagodini je bilo 400 porodica više i mislim da se taj broj sada uvećao za još 500 porodica koje su se doselile u Jagodinu da žive. Danas je čast i ponos biti Jagodinac - izjavio je Dragan Marković Palma.

Foto: Jedinstvena Srbija

 

Radovi na izgradnji zatvorenih bazena će biti završeni septembra ove godine.

BONUS VIDEO: