Vučić: Iako smo ostvarili najveću pobedu ikada, u budućnosti ćemo morati da se menjamo


IZVOR: Republika - 21.06.2020 | 20:22 >> 20:45


Aleksandar Vučić se nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na danas održanim parlamentarnim izborima obratio se javnosti. "Ovo je najveća pobeda ikada", rekao je tokom svog govora u centrali SNS-a.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti

Prilikom izlaska na binu, okupljeni su u izbornom štabu su uzvikivali "pobeda, pobeda".

- Ovo je politička pobeda najveća ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao - započeo je svoj govor Aleksandar Vučić.

Govoreći o izbornim rezultatima, Vučić je rekao da je od, nešto više od 3 miliona izašlih birača SNS osvojio više od 2 miliona, na šta se salom promolio gromoglasni aplauz.

Kampanja

Foto: Tanjug/I. LIČINA

Foto: Ilustracija

Govoreći o protekloj izbornoj kampanji Vučić je naglasio da je ovo bila najmirnija i najčistija kampanja u prethodnom periodu. 

- Svuda smo pobeđivali, i tamo gde smo nekada gubili, danas smo pobedili - rekao je Aleksandar Vučić.

Ono što on nije mogao da otkrije jeste rezultat izbora na Kosovu i Metohiji, ali je istakao da je tamo bila rekordna izlaznost što govori o podršci tamošnjeg naroda politici SNS-a. Rezultati sa Kosova biće poznati nakon što OEBS prebroji glasove.

Na kraju, predsednik Srbije se zahvalio građanima i glasačima što su po ovom lošem vremenu izašli na izbore i dali svoj glas.

Tokom svog govora, Vučić je iskoristio priliku i da se dotakne problema Kosova, najavljujući tešku jesen. Ali uprkos tome, uprkos izazovima, ljudi veruju politici SNS.

Vučić je naveo da su potrebne promene i mnogo više napora i odgovornosti u budućnosti. Pri tome, dodao je da u svom pobedničkom govoru neće ni reč reći o političkim protivnicima.

Takođe, on se zahvalio i ženama koje su velikom većinom glasale za SNS.

Formiranje vlade

Foto: ST/N. MANDIĆ

Foto: Ilustracija

Na pitanje novinara o tome da li će SNS samostalno formirati buduću vladu jer, prema prvim procenama, ova partija ima 190 mandata u skupštini, Vučić je odgovorio:

- Pa, i sa 130 mandata mogli smo da formiramo vladu - kratko je rekao Vučić i dodao da će buduća vlada biti formirana u zakonski predviđenom roku.

- Hvala ženama što su glasale za nas. Žene znaju šta je to stabilnost. One nikada ne glasaju za onoga ko je lep, već za onoga ko donosi sigurnost i budućnost - rekao je Vučić.

Pored toga što je SNS ubedljivo pobedio, Vučić je naglasio članovima da moraju da se spreme za neminovne promene koje slede.

- Moraćemo mnogo toga kod sebe da menjamo jer ćemo jedino tako imati budućnost. Po prvi put, ja sam optimističan u vezi naše budućnosti - rekao je Vučić.

Nemojte da nam zamerite ako budemo ponekad i grešeli jer nosimo teret od 1.000 kilograma na našim plećima.

- Nema ništa lepše od naše Srbije. Živela Srbija! - ovim rečima je Aleksandar Vučić završio svoj govor.