Goran Vesić odveo Tik Tok-ere u obilazak Narodne skupštine Republike Srbije


IZVOR: Republika - 15.10.2022 | 11:27


Član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić obišao je danas zdanje Narodne skupštine u društvu Tik Tok-era i sa njima podelio važne istorijske činjenice o ovoj značajnoj gradjevini.

Foto: Republika
Goran Vesić odveo Tik Tok-ere u obilazak Narodne skupštine Republike Srbije

- Nalazilmo se u holu i srećan sam što to mogu da pokažem javnosti četiri skulpture – skulptura Cara Dušana delo našeg čuvemoh vajara Dragutina Filipovića,zatim skulptura Karadjordja delo Frane Kršinića, a pored srpskih vladara, tu je i skulptura slovenačkog kneza Kocelja delo Tina Kosa kao i skulptura kralja Tomislava Vanje Radauša - rekao je Vesić za televiziju Pink.

Kako kaže zdanje Narodne skupštine pokazuje koliko Srbi kao narod vode računa o svojoj tradiciji i kulturi. POGLEDAJ GALERIJU

- Želim da ovim mladim ljudima pokažem da Narodna skupština Srbije nije samo naše predstavništvo već je i muzej. Ovim pozivom hteo sam da pokažem da državne institucije moraju da budu otvorene za narod, jer one pripadaju narodu - ističe on.

Kako je naveo, ovo je samo prva tura obilazaka za koje je planirano da postanu redovna aktivnost, budući da je parlament jedno od najlepših zdanja u zemlji I da sama po sebi predstavlja spomenik kulture.

BONUS VIDEO: