DIREKTOR DZ VRAČAR ZA REPUBLIKU: Svi zaposleni su imali zaštitnu opremu, ali se neki nisu pridržavali mera!


IZVOR: Republika - 18.04.2020 | 19:07


Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović odbacio je optužbe pojedinih medicinskih sestara da ova ustanova nije zaposlenima obezbedila svu medicinsku opremu neophodnu za rad u kovid ambulanti.

Foto: printscreen

Miroslav Dmitrović

U izjavi za Republiku, Dmitović ističe da je ta ustanova od prvog dana obezbedila potrebnu opremu, kao i da je dodatne količine dobijala na sedmičnom nivou preko Fonda za zdravstveno osiguranje.

- Tvrdim da smo od prvog dana imali svu opremu uključujući kape, maske, naočare, vizire, hirurške, ali i epidemiološke maske. I oprema stavljena je svim zaposlenim na raspolaganje - konstatuje on. 

Upitan da prokomentariše tvrde jedne od medicinskih sestara Nataše Kresović, koja je na televiziji N1 optužila Krizni štab i vrh države da nisu obezbedili neophodnu medicinsku opremu, o čemu je Republika već pisala, Dmitrović je naglasio:

Foto: printscreen

Obaveštenje zaposlenima o obaveznom pridržavanju mera

- Koleginica je imala svu zaštitnu opremu, ali se očigledno nije pridržavalava svih propisanih mera - podvukao je naš sagovornik.

Kako je on objasnio, svi zaposleni su upoznati sa tim da zaštitna oprema nije garant da se medicinsko osoblje ne može zaraziti koronavirusom.

- O tome su obavešteni svi zaposleni, i to u pisanoj formi - zaključio je Dmitrović.