Hitna pomoć u Smederevu dobila defibrilator


IZVOR: Republika - 09.12.2019 | 15:56


Grad Smederevo je preko Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Smedereva obezbedio mobilni aparat defibrilator, čija vrednost iznosi oko 600.000 dinara

Foto: youtube.com/Televizija Smederevo

Hitna pomić u Smederevu

Ovaj aparat namenjen je Hitnoj pomoći u slučajevima saobraćajnih nezgoda kako bi se pružila pomoć nastradalima. Shvatajući značaj efikasne hitne pomoći za smanjivanje najtežih posledica saobraćajnih nezgoda, zajedno sa ovim, u proteklih nekoliko godina donirano je ukupno pet mobilnih aparata i to dva defibrilatora, dva EKG aparata i jedan aspirator.

Krajem novembra su u prostorijama Hitne pomoći Doma zdravlja u Smederevu u prisustvu direktorke Svetlane Mihić Jovanović i načelnice dr. Jasmine Maksimović, aparat uručili Jasmina Vojinović, član Gradskog veća grada Smedereva, resorno zadužena za lokalni-ekonomski razvoj, infrastrukturu i MZ i Branislav Drobnjaković, član Gradskog veća grada Smedereva, resorno zadužen za saobraćaj i bezbednost. Očigledno je da je ova gradska opština svesna koliko je značajan svaki ljudski život i čini sve kako bi se građani spasli u kritičnim situacijama.

STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE GRADA SMEDEREVA