PROVALJENI! ZAHAROVA NIJE ŠTEDELA REČI, RAZBUCALA KIJEV I ZAPAD ZBOG BUČE: "To je bila predstava koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije!''


IZVOR: Republika - 23.12.2023 | 12:07


Buča, malo mesto koje je postalo poprište kontroverznih događaja, sada privlači pažnju zbog nedostatka odgovora relevantnih međunarodnih organizacija na zahteve Rusije i medija. Sve to ukazuje na sumnje u transparentnost situacije, a portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, nije štedela reči u izražavanju svojih sumnji.

Foto: www.profimedia.rs
PROVALJENI! ZAHAROVA NIJE ŠTEDELA REČI, RAZBUCALA KIJEV I ZAPAD ZBOG BUČE: "To je bila predstava koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije!''

- Odbijanje da se ruskoj strani i medijima dostavi spisak ubijenih u Buči ukazuje da je to bila predstava, koju je izvela Ukrajina uz pomoć SAD i Britanije - izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, prenosi Tass.

- Nedostatak odgovora relevantnih međunarodnih organizacija na zahteve ruske strane i medija da dostave spiskove ubijenih u Buči, ukazuje na to da se u Buči dogodila nekrofilska inscenacija, prema uputstvima i uz učešće Amerikanaca i Britanaca - naglasila je Zaharova.

Foto: printscreen

 

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov, dodatno je naglasio hitnost situacije u intervjuu za program "Velika igra" na Prvom kanalu. Lavrov ističe da Rusija već duže vreme čeka da otpočne istraga o događajima u Buči, ali čak i osnovni spisak žrtava nije dostavljen.

- Moskva je više puta tražila spisak navodnih žrtava u Buči, ali on nikada nije dostavljen - naglasio je Lavrov, dodajući dodatni pritisak na međunarodnu zajednicu da preduzme korake u otkrivanju istine.

U apelu upućenom međunarodnim organizacijama, traženo je da se prokomentariše da li se trenutno radi sa ukrajinskim vlastima kako bi ovi podaci u bliskoj budućnosti bili preneti u Moskvu ili objavljeni u javnosti. Očigledna tišina i odsustvo konkretnih koraka izazivaju zabrinutost i postavljaju pitanje da li postoji namera da se istina o Buči ikada sazna.

Međutim, iz Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) dolazi iznenađujući odgovor. Izjavili su da ne kontaktiraju s ukrajinskim vlastima o pitanju spiska žrtava, što je dodatno zbunjujuće, s obzirom na njihovu ulogu u očuvanju mira i bezbednosti u regionu.

Dok se svet suočava s ovom misterijom u Buči, Rusija ne odustaje od zahteva za istinom i pravdom, dok se međunarodne organizacije suočavaju s pritiskom da odgovore na goruće pitanje - šta se stvarno desilo u Buči? Očekuje se da će izostanak odgovora samo pojačati sumnje i intenzivirati traženje odgovora na ovu zagonetku koja ostaje nerešena.

BONUS VIDEO: