DOBILA RAČUN ZA VODU OD 15.000 EVRA: Banka prebacila novac vodovodu, baka (88) završila na INTENZIVNOJ NEZI! Evo gde je bio problem


IZVOR: M.Đ. - 09.12.2023 | 14:59


Jedna 88-godišnja Italijanka završila je u bolnici na odeljenju intenzivne nege nakon što je dobila račun za vodu od preko 15.000 evra.

Foto: Shutterstock
DOBILA RAČUN ZA VODU OD 15.000 EVRA: Banka prebacila novac vodovodu, baka (88) završila na INTENZIVNOJ NEZI! Evo gde je bio problem

Polovinu novca za račun banka je već prebacila vodovodu jer je žena ranije dala dozvolu za direktno skidanje novca s bankovnog računa. Pretpostavlja se da je do greške došlo zbog neispravnog brojila ili greške u obračunu.

Porodica 88-godišnjakinje razmišlja o angažovanju advokata. Kako su poručili, penzionerka je zapravo trebala da plati samo 55 evra za period od avgusta do oktobra.

Dobavljač vode se ispričao i potvrdio da je račun od preko 15.000 evra netačan, jer je izračunat na osnovu krivog fotografskog očitavanja brojila. Poništili su neispravan račun i fakturisali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 evra.

Greške u obračunu vode mogu se dogoditi iz različitih razloga. Evo nekoliko mogućih scenarija:

Ako je brojilo za vodu neispravno, može doći do netačnog očitavanja potrošnje. Ponekad, greške u obračunu mogu dovesti do netačnih računa. Na primer, može doći do greške u obradi podataka, gde se koristi stara cena umesto nove. U nekim slučajevima, potrošači se između dva očitavanja zadužuju “akontaciono”, a po očitanoj potrošnji dobija se uplatnica koja je bazirana na stvarnoj potrošnji. U zavisnosti od vremenskih i tehničkih uslova, očitavanje vodomera se vrši četiri do pet puta godišnje. Ovo može dovesti do nesklada između stvarne potrošnje i iznosa na računu.

U ovom konkretnom slučaju, dobavljač vode je potvrdio da je račun od preko 15.000 evra netačan, jer je izračunat na osnovu krivog fotografskog očitavanja brojila. Poništili su neispravan račun i fakturisali stvarnu potrošnju u ukupnom iznosu od 55 evra.

BONUS VIDEO: