NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Pravoslavni monah je u svom proročanstvu predvideo rat u Ukrajini i spomenuo cara koji će zagospodariti!


IZVOR: Republika - 28.02.2022 | 12:29


U Rusiji veruju da je kraj sveta blizu.

Foto: Profimedia
NAJAVIO TREĆI SVETSKI RAT: Pravoslavni monah je u svom proročanstvu predvideo rat u Ukrajini i spomenuo cara koji će zagospodariti!

Nama nije dato da znamo tačno kada, ali postoje danas vidljivi znaci koji se spominju i u Svetom pismu i u delima Svetih otaca Crkve. Znaci se odnose na sukob u Ukrajini, ali i na dešavanja u celom svetu, navodi Kurir.

Ovako je pisano pre osam godina kada je objavljen snimak razgovora Konstantina Dušenova sa direktorom izdavačke kuće "Blagoslovenie" Jurijem Grigorjevičem Samusenkom...

- Gospod preko onih koji prorokuju saopštava ljudima neku informaciju. Apostol Pavle je govorio: "Duha ne gasite. Proroštva ne prezirite". Ja mogu odmah da kažem da sam saznao od svoga duhovnog oca, koji je bio veoma poznati starac, shiarhimandrit Jona Ignatjenko. On se podvizavao u odeskom muškom manastiru, tamo gde je mitropolit Agafangel. On je veoma poznat. Osim običnog naroda koji je dolazio iz svih krajeva Ukrajine, Belorusije, Rusije i Vladivostoka, njemu je dolazio i patrijarh da bi razgovarali u četiri oka. Postoje fotografije, oni su se fotografisali pri susretu. Drugi poznati ljudi...

- Vi imate u vidu Patrijarha Kirila?

- Patrijarha Kirila, pre četiri godine kada je, postavši već patrijarh, posetio Odesu. A u odeskom manastiru je rezidencija patrijaršije.

- Da li je živ sada baćuška, vaš duhovnik?

- Baćuška se upokojio. I u vezi sa tim sada ću vam ispričati da kada je on umirao... Kada su ga pitali, i ja sam ga takođe pitao: "Baćuška, Treći svetski rat o kome sve znamo... gledajući šta se dešava u svetu i diveći se dugotrpljenju Božjem, pitamo se - a kada će to biti? Ko će napasti Rusiju?"

- Rusiju niko neće napasti - rekao je duhovnik.

- A ko će napasti SAD?

- Niko neće napasti.

- Pa kakav će to biti rat?

- On će početi od male zemlje, koja je manja od Rusije. Biće unutrašnji sukobi koji će prerasti u građanski rat. Proliće se mnogo krvi. I u taj građanski rat u maloj zemlji, biće uvučena i Rusija i SAD i mnoge zemlje. I to će biti početak Trećeg svetskog rata - objasnio je Jona.

- A kada će to biti, baćuška?

- Ja ću umreti, i godinu dana nakon toga će početi.

Foto: Profimedia

 

- On se upokojio u decembru 2012. godine. A Evromajdan je počeo u decembru... (Evromajdan je ime za masovne demonstracije u Ukrajini koje su počele 21.11.2013. nakon što je izabrana vlada posle parlamentarnih izbora 2012. odbila potpisati sporazum o bližoj integraciji s EU. Demonstracije su kulminirale 22.02.2014. smenom predsednika Viktora Janukoviča, i Krimskim referendumom 16.03.2014. nakon kojeg je ova autonomna republika priključena Rusiji, prim. aut.)

Još jedan važan deo ovog proročanstva govori o dolasku ruskog cara!

U medijima su zabeležene i reči protojereja luganske eparhije Maksima Volineca:

- Juče sam prevodio mom poznaniku praktično predsmrtne reči starca Jone Ignatjenka, odeskog starca, koje su snimljene. On je autoritet koga niko ne osporava, vernici, a ni sveštenici. Rekao sam mu da je zabeleženo da je starac rekao da će "godinu dana posle moje smrti početi veliki potresi, počeće rat, počeće glad." On je govorio da će u jednoj zemlji koja je manja od Rusije nastati veoma veliki i ozbiljan sukob, biće veoma veliki rat, biće veoma, veoma mnogo krvi. To će trajati dve godine, nakon čega će biti ruski car. To su njegove poslednje reči!