"Crnogorci kao inspiracija": TAČI ČUO DA LEGALIZUJU GEJ BRAKOVE, PA PRAVO NA PRIMORJE


IZVOR: Tanjug, Republika - 22.05.2018 | 13:18


Kako je Crna Gora najavila da će legalizovati gej brakove, tako se kosovski predsednik Hašim Tači našao usred Budve. Tamo je izjavio da je inspirisan Crnom Gorom i njenim evrointegracijama, a postavlja se pitanje da li je predsednik imaginarne države otišao na primorje samo radi političke stabilnosti dve zemlje ili ga je ipak više zainteresovala priča o istopolnoj ljubavi.

Foto: Tanjug/AP

Hašim Tači gaji simpatije prema Crnogorcima

On ipak nije želeo da ulazi u sve detalje, pa se javno osvrnuo na to kakvu stabilnost u region donose Crna Gora - država čiji se državni vrh prečesto pominje kad je u pitanju šverc mnogih zabranjenih roba, i Kosovo - južna srpska pokrajina koju su uz pomoć SAD i EU zauzeli Albanci, trgujući pri tome drogom, ljudima i ljudskim organima:

- Crna Gora je inspiracija celom regionu za evropske i evroatlanstke integracije. Srećni smo što je Crna Gora članica NATO. Članstvo Crne Gore i Albanije u NATO-u donosi stabilnost celom regionu Zapadnog Balkana - rekao je Tači na 2BS Forumu, koji je danas počeo u Budvi.

Saopštio je da je Priština u procesu izmene Ustava da bi, kako je rekao, zajednica Crnogoraca bila priznata kroz garantovan mandat u parlamentu.

Kazao je da je zahvalan vlastima u Podgorici koja je pokazala razumevanje i strpljenje za kosovske institucije u vezi sa procesom usvajanja sporazum o demarkaciji.

- Ne bi trebalo ustuknuti pred populizmom, jer da se to desilo, nikad ne bi došlo do demokaracije", rekao je Tači ocenivši da je to bio mudar pristup, pa zato danas Podgorica i Priština imaju "odlične odnose - prenela je RTCG.