HRVATSKA NA NOGAMA! Uhapšen serijski manijak (21), počinio za kratko vreme čak 54 krivična dela! Vrbovao DECU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA, NEKE SILOVAO I UCENJIVAO!


IZVOR: Republika - 03.11.2022 | 17:26


Brojni zločini možda nikada ne bi bili ni otkriveni da se nesrećne devojčice nisu poveravale drugaricama, a onda je alarmirana policija.

Foto: Profimedia, Shutterstock
HRVATSKA NA NOGAMA! Uhapšen serijski manijak (21), počinio za kratko vreme čak 54 krivična dela! Vrbovao DECU PREKO DRUŠTVENIH MREŽA, NEKE SILOVAO I UCENJIVAO!

Zagrebačka policija uhapsila je mladića (21) koji je, koristeći društvene mreže, za kratko vreme počinio čak 56 krivičnih dela.

Na Internetu se dopisivao sa maloletnim devojčicama sa kojima se nalazio, a neke je od njih i silovao. Brojni zločini možda nikada ne bi bili ni otkriveni da se nesrećne devojčice nisu poveravale drugaricama, a onda je alarmirana policija.

Akcija hvatanja silovatelja imala je kodni naziv "Nemezida 7", a bili su uključeni policajci iz Zagreba i Varaždina. Na društvenim mrežama su, gotovo dva meseca, pratili mladića koji je nastavljao dopisivanje i ubrzo su došli do zastrašujućih saznanja polnog zlostavljanja dece. Ukupno je bilo 35 devojčica koje su bile žrtve, u spektru različitih nedela sa maloletnicama, od pornografije do podvođenja. Nasilnik je nekoliko maloletnih devojčica i silovao, a neke je ucenjivao da će objaviti kompromitujući materijal ako kažu šta im se dogodilo.

Među žrtvama je čak 31 maloletna osoba, a policija sada istražuje koliko su dugo bile žrtve polnog zlostavljanja i da li je bilo još žrtava.

Postoji aplikacija Red baton, na kojoj žrtve mogu da prijave zlostavljače. U poslednje vreme u Hrvatskoj je bilo više slučajeva da su zlostavljači dolazili u kontakt sa žrtvama preko društvenih mreža, izbegavajući da budu pravovremeno otkriveni.

Policija želi da otkrije da li je mladić imao pomagače, ili je delovao sam. Nastoji da uključi i školski sistem da bi prevencija takvih zločina bila efikasnija, jer je sve više maloletnika koji nasedaju seksualnim predatorima na internetu. Zlostavljač je u zatvoru, a ima indicija da je čak stotinak mladih devojaka u protekle četiri godine bilo u kontaktu sa njim.

Bonus video: