ISPLIVALA NOVAKOVA VELIKA TAJNA! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI za Đokovićeve USPEHE! Evo čemu ga je sve NAUČIO!


IZVOR: Republika/D.O. - 14.03.2024 | 08:18


Odlučio sve da ispriča u javnosti.

Foto: printscreen/x.com
ISPLIVALA NOVAKOVA VELIKA TAJNA! Ovaj čovek je NAJZASLUŽNIJI za Đokovićeve USPEHE! Evo čemu ga je sve NAUČIO!

Malo ljudi na planeti zna da je jedan čovek, koji se retko pojavljuje u javnosti, imao ključnu ulogu u razvoju karijere Novaka Đokovića

Reč je o doktoru Igoru Četojeviću, koji je promenio pristup treningu srpskom asu, te je izneo zanimljive detalje o njihovoj saradnji za "Marku".

- Nole je veoma inteligentan momak. On veoma brzo uči, upija svaku reč i svaka naša sesija se uspešno završavala, bilo uživo, bilo telefonom. Đoković je shvatio da sport nije sve u životu, a to je bilo jako teško objasniti nekome ko je celog života posvećen tenisu. On sada vodi običan život, naravno uz određene granice, i ima rutine koji više odgovaraju mladom čoveku kakav je on - rekao je Četojević za vodeći španski medij.

Foto: www.profimedia.rs

Igor Četojević

Potom je još dodao:

- Njegov napredak je bio ogroman. Bio je veoma nervozan pre i emocije mu nisu dozvoljavale da razmišlja kako treba. To smo sve ispravili meditacijom i sada je potpuno mentalno stabilan. Sportisti treba da shvate da nije sve u fizičkim granicama, već da se mečevi dobijaju u glavi.

Izneo je Igor u javnost čemu je sve naučio najboljeg u istoriji "belog sporta".

- Supruga mi je rekla da bi trebalo da pomognem Noletu jer ima problema sa alergijom. Počeo sam da učim Noleta jednostavnim stvarima, kao što je izbegavanje da istovremeno jede i priča telefonom. Tako ignorišete hranu, koja je ključna za životni proces uopšte. Novak je na terapiju počeo da reaguje veoma dobro, dobio je apetit, prestale su stomačne tegobe i povraćanje posle obroka.

Srpski doktor je naglasio da se želja da pomogne Noletu javila kada je video koliko je Đoković “opčinjen vimbldonskim peharom”.

- Prosto me je dirnula ta Novakova ogromna želja za uspehom,. Kad je bio mali popeo bi se na stolicu i govorio ‘Ja sam Novak Đoković, šampion Vimbldona’. Već tada je uspevao da vizuelizuje ono što želi da postane. Vimbldon je bio naš cilj. Ostvarili smo ga i moj posao je time bio završen - istakao je Četojević za "Marku".

BONUS VIDEO