OTKRIVENA DOSAD NEOBJAVLJENA SUMA! Evo koliko organizatore košta dolazak Novaka na turnire!


IZVOR: Republika/D.O. - 28.12.2023 | 12:14


Cifra uopšte nije zanemarljiva, čelnici takmičenja moraju dobro da se "isprse".

Foto: star sport
OTKRIVENA DOSAD NEOBJAVLJENA SUMA! Evo koliko organizatore košta dolazak Novaka na turnire!

Jutros je osvanula vest da je Novak Đoković zvanično najbolji sportista sveta po francuskom Lekipu, dok i ostatak planete deli mišljenje kako je srpski teniser apsolutni GOAT u "belom sportu".

Gotovo sve trofeje osvojio je tokom blistave karijere Nole, uključivši rekordna 24 Grend slema, dok samim pojvaljivanjem na različitim turnirima Srbin donosi ogromnu reklamu organizatorima.

Zato i ne treba da čudi činjenica da je sam dolazak srpskog asa na turnire "papreno plaćen", a kako saznaje "Kurir", cifra koju organizatori turnira moraju da izdvoje za pojavljivanje Novaka na turniru je izuzetno velika.

Foto: Twitter/RiyadhSeason

Novak Đoković

Ko želi da na njegovom turniru učestvuje i Novak Đoković, moraće da izdvoji najmanje 1.000.000 evra, ali ta cifra varira i može da bude znatno povećana.

Podrazumeva se da novac nije jedina stvar koja mora da se ispuni i Đoković turnire na kojima učestvuje bira i prema kvalitetu, organizaciji, datumu u kom je takmičenje na programu i mnogim drugim stavkama.

Podsetimo, prvi reket sveta je u sredu igrao egzibicioni meč u Rijadu, ali je poražen od najvećeg rivala u borbi za tron ATP liste, Španca Karlosa Alkaraza, da bi već danas stigao u Australiju, gde ga očekuje učešće za selekciju Srbije na Junajted kupu.

BONUS VIDEO